Protesta creativa. Aquesta és la idea que ha inspirat un col·lectiu de veïns de Ciutat Vella com a reacció a l’eliminació enguany del pessebre de la Plaça Sant Jaume. Un grup de ciutadans del barri, que s’organitzaran en associació cultural, ha decidit rebel·lar-se i muntar un pessebre vivent a la mateixa plaça amb la consigna “Si la Colau no vol pessebre, pessebre li donarem!”.

La plataforma veïnal ha unit artistes, músics i voluntaris que representaran el pessebre i interpretaran nadales, algunes d’elles –avisen– adaptades per a l’ocasió. També recitaran fragments del poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra i de l’obra d’Eugeni Xammar, poesies de JV Foix i d’altres. Els pessebres es celebraran de dimarts 22, dimecres 23, dimarts 29, dimecres 30 de desembre i dilluns 4 de gener de de sis de la tarda a les vuit del vespre.

Els veïns que asseguren que tenen esperit “d’Associació cultural catalana”, asseguren que “malden per posar entrebanc a aquests bromistes de multiculturalitat perquè, com aquell qui no vol la cosa i amb l’excusa d’un virus, per exemple, no intentin anorrear aquest bressol de tradicions que són història i orgull del nostre poble”. “Farem un pessebre vivent a la plaça de Sant Jaume, sense pressupost, molt improvisat, amb una sabata i una espardenya, amb bocins d’emoció i de voluntariat, una vegada més tenint com a única força, la força de la gent, dels veïns i veïnes de ciutat Vella amb la complicitat d’artistes que s’hi han volgut afegir”, asseguren en el seu comunicat.

Entre els signants del manifest s’hi compten Pepa Arenós, Marga Barjau, Frederic Bentanachs, Lloll Bertran, Alèxia Cabré, Pep Cruanyes, Anna Cunyat, Jordi Delgado, David Espunya, Jordi Fàbregas, Celdoni Fonoll, Sàskia Giró, Agustí Gimeno, Joan González, Ona Ibarra, Ruth Kor, Lina Jerez, Maria Jesús Lleonart, Ian Lleonart, Jaume Mallofré, Àngel Martínez, Cesc Muñoz, Glòria Martí, Enric Majó, Maria Palau, Francesc Palomar, Susana Puig, Pilar Rebaque, Carme Sansa, Ester Sangil, Consol Segur, Elisabeth Sitjes i Oscar Valdés.

Nou comentari

Més notícies
El pessebre del 2018 a Sant Jaume / Adrià Lizanda

Barcelona es queda sense pessebre a Sant Jaume per la pandèmia

El tinent d'alcaldia Joan Subirats admet que era difícil complir les mesures de seguretat
La Fira de Santa Llúcia en una imatge d'arxiu / Ajuntament

La Fira de Santa Llúcia es farà amb menys parades i a un únic recinte

La fira de la Sagrada Família se celebrarà però encara s'està avaluant si es podrà fer la de Reis de la Gran Via