Instagram censura el cartell de la Cursa de la Mercè per “obscè”

El cartell de l’última edició de la Mercè va aconseguir generar consens i aplegar elogis de totes bandes, una fita gens fàcil en una Barcelona políticament polaritzada. La reina feminista de l’artista Malika Favre va complaure tant que l’Ajuntament va oferir una sèrie limitada de còpies per a veïns i a l’alcaldessa Ada Colau l’agrada exhibir-la en les bosses que acostuma a dur. Una versió del cartell, però, ha topat ara amb les restrictives regles d’Instagram, un més després de la Festa Major de Barcelona.

Segons ha informat Rac-1 aquest dijous, la popular xarxa social ha censurat la versió de l’obra que Favre va dibuixar per a la cursa de la Mercè. A parer d’Instagram, la il·lustració és obscena i “obertament sexualitzada”.

El cartell és gairebé idèntic al de la Festa Major. Amb un fons verd en comptes de grana, la imatge mostra la mateixa dona coronada de l’anunci que s’ha popularitzat, però lluint algun detall que evoca l’esport, com dos xiulets per arrecades i les siluetes de factura clàssica d’uns corredors gravats en la corona del personatge, cenyida a un vestit que en cap cas mostra cap part del cos ni res que es pugui jutjar impúdic.

Instagram ha rectificat més tard. El cartell torna a exhibir-se en la xarxa social.

Nou comentari

Més notícies
Els assistents de la protesta convocada per 'Barcelona és imparable' a la plaça Sant Jaume / ACN

El moviment antiColau aplega més d’un miler de persones a Sant Jaume

La plataforma atrau els heterogenis detractors de l'alcaldessa en una protesta on no acudeix cap membre de l'oposició

Tanca un bar musical mític de Gràcia

Després de 29 anys, l'Alfa abaixa la persiana en no superar la crisi provocada per la Covid-19