Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca un bar musical mític de Gràcia
  • CA

La Covid-19 ha matat un dels bars musicals més mítics de la ciutat. L’Alfa, situat al número 36 del carrer Gran i amb 29 anys d’història, resta en silenci des d’aquest dimecres al vespre.

“De broma o de veritat, el nostre DJ Juan Carlos deia que el dia que posés The End dels Doors a l’Alfa ja podiem córrer per que s’hauria acabat tot. Doncs bé, no ha donat temps de posar el mític tema. L’Alfa no tornarà a obrir. La pandèmia ha sigut més forta que la música i ens hem quedat sense forces per aixecar de nou la persiana del Carrer Gran”. Amb aquest missatge a les xarxes socials, els propietaris d’aquest mític bar s’acomiaden de la seva gent. “Han sigut 29 anys de música, ball, concerts, amics, família i riures. 29 anys de nit. Moltes gràcies a tots els que heu fet de l’Alfa casa vostra, us trobarem molt a faltar”, sentencien.

La sala Alfa acollia concerts cada setmana. Per allà havien passat gent tant potent com Rosalía, La iaia i Iseo. Però no només hi sonava música, també acollia xerrades científiques. Adrià Ramírez, antic programador, posa en context què ha passat: “Sobretot, donàvem un espai a tots aquells que tinguessin una proposta artística. I la raó del tancament és no poder exercir l’activitat i haver de seguir pagant”, segons recull Time Out.

El bar musical Alfa, tancat després de no superar la crisi de la Covid. ALFA

El passat 6 d’octubre, la Generalitat acordava la reobertura dels locals d’oci nocturn, avalant l’ús del passaport Covid a les discoteques. Des d’aleshores, kes discoteques poden obrir fins a les cinc de la matinada entre diumenge i dijous i fins a les sis les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius. Sempre, amb 30 minuts més perquè els responsables dels establiments puguin tancar. Pel que fa als bars musicals, poden estar oberts fins a dos quarts de tres entre setmana i fins a les tres els caps de setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa