Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El curiós homenatge de la carrossa que obre la cavalcada de Reis
  • CA

Els Reis d’Orient ja han arribat a Barcelona per repartir els regals durant la pròxima nit. Abans, però, la cavalcada de Ses Majestats recorrerà el trajecte habitual de gairebé cinc quilòmetres pel centre de la ciutat, entre l’estació de França i l’avinguda Maria Cristina. La recomanacions sanitàries a causa de la sisena onada de la Covid i l’explosió de contagis per l’expansió de la variant òmicron condicionen la desfilada, sense caramels enguany i amb crides a mantenir les distàncies per prevenir la infecció i no sortir-se de les bombolles de convivència. Als canvis obligats per la mala evolució de la pandèmia, s’uneix alguna novetat curiosa, com l’homenatge que es ret a les terrasses de Barcelona en un bus turístic que es guarneix per a l’ocasió com a carrossa per obrir el seguici reial.

Segons ha informat l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), l’avantguarda del sèquit serà un bus turístic de TMB, ja habitual d’altres ocasions en la rua de Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquest cop, però, al capdamunt del vehicle descapotable “es recrearà una terrassa que retrà homenatge a les terrasses” de la capital, explica l’Icub. La carrossa del bus turístic, decorada per l’artista Ramón de lo Heros, vol simbolitzar “el desig de retornar a la normalitat de les nits màgiques dels Reis”.

Un bus turístic en la cavalcada de Reis de 2015 / Pep Herrero / TMB
Un bus turístic en la cavalcada de Reis de 2015 / Pep Herrero / TMB

Les cadires i taules de bars i restaurants als carrer -motiu d’etern debat a la ciutat- han sigut protagonistes al llarg de la pandèmia. L’Ajuntament ha autoritzat ampliar-les per fer revifar el negoci de l’hosteleria després de mesos de tancaments i, alhora, han sigut focus de queixes per soroll i aglomeracions en alguns punts de la ciutat. Darrerament han tornat a ser motiu de debat per l’acord pres al consistori per permetre que es consolidin unes 1.500 terrasses que han passat a ocupar trams de calçada arran de la crisi sanitària. La decisió es va aprovar amb els vots a favor dels comuns, el PSC i Barcelona pel Canvi i l’oposició d’ERC, mentre que la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona (FAVB) l’ha qüestionat amb duresa.

A més, la planta baixa del bus turístic representarà les escenes habituals de la Nit de Reis i del mati del 6 de gener, quan toca obrir els regals que Ses Majestats han deixat a les llars dels nens. A la carrossa també seran reconeixibles altres tradicions de la jornada que tanca les festes nadalenques, com el tortell. El bus anirà al capdavant d’una cavalcada que, a més de l’obligació de la mascareta i els consells sanitaris per protegir-se de la Covid, serà recordada perquè Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran plegats al damunt d’un mateixa carrossa doble, un imatge del tot excepcional. Alhora, s’estrena el carter Olmut, un personatge de set metres d’alçada construït amb les cartes dels infants de Barcelona.

Més notícies
Una noia pixant a la parada de metro de Mercat Nou i un noi a les vies / Twitter (@bcnlegends)
VÍDEO | Pixen i llencen una persona a les vies del metro de la L1
Notícia: VÍDEO | Pixen i llencen una persona a les vies del metro de la L1
Comparteix
El vídeo, publicat a les xarxes socials, és de fa unes setmanes a la parada del Mercat Nou
Els Mossos d'Esquadra detenint una persona / ACN
Detingut un lladre multireincident mentre robava a una persona sense llar
Notícia: Detingut un lladre multireincident mentre robava a una persona sense llar
Comparteix
L'home, de 21 anys, acumula 21 antecedents i havia comès un altre delicte un dia abans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa