Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Festes de Gràcia amb aforament limitat, reserva prèvia i sense concurs de carrers
  • CA

La cinquena onada de la Covid-19 condicionarà la Festa Major de Gràcia, que es reprén enguany després que fa un any no es mantinguessin més que alguns actes virtuals a causa precisament de la pandèmia. L’Ajuntament ha anunciat aquest dilluns que una de les cites cabdals de l’estiu a Barcelona -que se celebrarà del 15 al 21 d’agost– es recupera amb aforament limitat i amb reserva prèvia per accedir a les activitats programades, que seran de format reduït. A més, no es disputarà el tradicional concurs per premiar el carrer millor engalanat, donat que les comissions de festa dels carrers no han tingut prou temps per preparar-s’hi a causa de les restriccions.

Aquest cop, seran 21 carrers els que es guarniran, tres menys que a 2019. A més, tota la decoració serà aèria i sense grans elements verticals per facilitar que el públic passi sense aglomerar-s’hi. Cada carrer podrà organitzar com a màxim tres activitats diàries, una d’elles un concert. Els actes hauran d’acabar a les 00.30 hores, per complir amb el toc de queda.

Control d’accés

Un centenar de persones s’encarregaran de controlar l’accés als carrers decorats. També es definiran direccions d’un únic sentit per entrar-hi per prevenir que es formin multituds. Tot i que el guardó al carrer millor guarnit s’anul·la, sí que se celebrarà el concurs de balcons, portalades i comerços.

A més, s’habilitaran tres espais per poder acollir més públic alhora que es mantenen les distàncies de seguretat. Seran a la plaça Joanic, al carrer Pi i Margall (entre els carrers de Sant Lluís i Joaquim Ruyra) i al carrer Bailèn (entre els carrers de Sant Antoni Maria Claret i Indústria). L’organització ha avançat que hi haurà concerts de Xiula, Elena Gadel, Sanjosex, Haváname, Milkers, Sabor de Gràcia, Wom Blues i Da Souza, entre altres. També hi ha voluntat de recuperar les activitats de cultura popular, que s’estan acabant de definir.

El pregó de festa tornarà a la balconada de la seu del districte de Gràcia. En tot cas, no es podrà accedir a la plaça de la Vila sense invitació prèvia. El pregoner serà el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha destacat que el retorn de la Festa Major de Gràcia al carrer, tot i tenir-se que adaptar a les mesures sanitàries, és un petit pas cap a la recuperació de la normalitat. “Ens ha suposat molt d’esforç però, alhora, ens fa il·lusió de passar d’una festa virtual com la de l’any passat a una festa amb aforament limitar i amb cita prèvia”, ha destacat el regidor. Igual que el que s’ha obert al Front Marítim, hi haurà un punt d’informació i assessorament per prevenir agressions masclistes i LGTBI-fòbiques durant les festes.

Més notícies
Preparatius de la modesta festa major de Gràcia 2020 al carrer de Joan Blanques de Baix de Tot / D.C.
Els carrers de la festa major de Gràcia, ofegats després d’un any de crisi
Notícia: Els carrers de la festa major de Gràcia, ofegats després d’un any de crisi
Comparteix
Gairebé tots els carrers arrosseguen una preocupant pèrdua d'ingressos i pateixen per pagar els decorats i els locals
Joel Joan, en una imatge d'arxiu / Laura Busquets (ACN)
Joel Joan es queixa d’un bar de Gràcia per prioritzar el castellà
Notícia: Joel Joan es queixa d’un bar de Gràcia per prioritzar el castellà
Comparteix
Suports i retrets a les xarxes han alimentat el debat sobre la denúncia lingüística de l'actor

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No a la bruticia a Gràcia a agost 04, 2021 | 07:49
    No a la bruticia a Gràcia agost 04, 2021 | 07:49
    Gracia bruta fins dalt, i ara unes festes per vells, concos, borratxos i gent rara de la colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa