Varietat per intentar recuperar l’estabilitat perduda amb el sotrac de la Covid. Els museus municipals de Barcelona han preparat una agenda d’exposicions eclèctica per mirar de recobrar el pols després de dos anys de pandèmia.
Entre les exposicions destacades, figuren una mostra sobre els Reptes de l’habitatge a la Barcelona del segle XX, al MUHBA, i les fotografies de gran format de l’escriptor supervivent del camp de concentració nazi d’Auschwitz Primo Levi, a El Born CCM. A més, es prepara una retrospectiva dels cartells municipals des del començament del segle XX i fins a 1992 que emmagatzema l’Arxiu Històric de la Ciutat i l’exhibició Altres Mirades d’Altres Dones estarà en cartell al Museu Etnològic i de Cultures del Món, ha informat l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) aquest dilluns.
L’organisme depenenent de l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que, per tal de tornar a la normalitat, “els museus mantindran els programes d’activitats adreçats a tot tipus de públic, des dels infants de les escoles fins a la gent gran de les residències”. Alhora, l’Icub preveu programar activitats ja habituals en la cartellera cultural de la ciutat, com la Nit dels Museus, In Museu o Barcelona Dibuixa. Serà “sempre que les condicions sanitàries ho permetin”, admet l’Icub.

Dins de la programació prevista, a l’Arxiu Històric es programa l’exposició FAVB: 50 anys, 50 documents, que mostrarà el fons documental de la Federació d’associacions veïnals de Barcelona. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes estrenarà una exposició sobre la recuperació del seu hort medieval. A més, al Museu de Ciències Naturals es mostrarà Hi havia una vegada, la ciència per als amants dels contes; al MUHBA, La Barcelona dels polígons. Immigració, urgència social i habitatge; al Museu Picasso, L’època blava a la col·lecció, i al Museu de la Música, Tot escoltant Gerhard.
El Museu del Disseny anuncia diferents exposicions. S’hi podrà veure Transgressions. Col·lecció de Ceràmica contemporània del Museu del Disseny; El millor disseny de l’any; Enric Majoral, joier, i Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat.