Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’exposició sobre Stanley Kubrick, la més visitada de la història del CCCB
  • CA

L’exposició internacional dedicada al director de cinema Stanley Kubrick (1928-1999), que ha acollit el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) des del 24 d’octubre, ha tancat portes aquest diumenge convertint-se en la mostra més visitada de la història del museu. Més de 145.000 persones s’han submergit en l’univers de Kubrick i la seva cinematografia, en una exposició produïda pel Deutsches Filmmuseum amb l’arxiu del realitzador a Londres i la col·laboració de la filla de l’artista i diverses ‘majors’ nord-americanes.

En l’últim dia per visitar-la, s’han format llargues cues a l’exterior del CCCB coincidint amb l’accés gratuït habitual dels diumenges a la tarda. Fins una hora de cua han hagut d’esperar els ciutadans que s’han apropat al CCCB aquesta tarda per aprofitar les últimes hores de l’exposició. L’èxit ha desbancat l’exposició ‘El segle del cinema’ de l’any 1995, que era fins ara la més vista. També ha superat altres grans exposicions del museu, com ho va ser ‘+Humans’, que entre el 2015 i el 2016 va reunir 112.000 persones. 

Els visitants elogien el llegat del cineasta

Amb un total de 600 ítems, entre imatges en moviment, objectes i material dels arxius personals del director, la mostra ha fet un recorregut per la dotzena de les seves pel·lícules. A un dels visitants, en César, l’exposició li ha fet veure que 2001: una odissea de l’espai és la cinta més important de Kubrick, malgrat que les seves preferides són La taronja mecànica i El resplendor. Un altre visitant, l’Eloi Pazos, tenia anotat a la llista de coses que havia de fer visitar l’exposició de Kubrick des que la va veure anunciada el passat mes d’octubre: “Coneixia Kubrick abans, havia vist pel·lícules, però no havia profunditzat tant en realitat com el que et mostra aquesta exposició”, ha assegurat el jove. Després d’haver recorregut les sales durant més de dues hores, se’n va “encantat”.

Qüestions familiars havien impedit a en Miquel i la seva dona acostar-se fins ara al CCCB, però no se la volien perdre. “Sempre hi ha detalls que no tens a l’abast i aquí te’ls posen ben exposats, com materials, guions o maquetes. Sempre fa gràcia veure aquestes coses que et fan entrar una mica més en el context de la pel·lícula”, ha explicat en Miquel. En sortir de l’exposició, la Pilar, que ha vingut al CCCB amb una amiga, ha assegurat haver-se “perdut” per les sales en el sentit d’experimentar exhaustivament un realitzador que ha seguit tota la vida i a qui considera un “geni”. “N’hi ha pocs com ell. Ha estat molt interessant i complerta”, ha apuntat satisfeta.

L’Adolfo Llécora també és un gran aficionat a les pel·lícules de Kubrick, i poder veure tot aquest material junt, les opinions d’altres persones i totes les entrevistes que s’exposen li ha resultat “molt interessant”. “Falta temps, mereixeria una altra visita”, ha assegurat. I com que al David i al seu pare els hi va faltar temps aquest dissabte a la tarda per acabar de veure l’exposició, hi han tornat aquest diumenge per acabar de capbussar-se en l’univers del realitzador. “El meu pare és molt fanàtic de Kubrick i ha fet que a poc a poc jo també ho sigui: vam veure totes les pelis aquesta setmana i vam decidir venir després a veure-la”, ha explicat el jove. L’exposició Stanley Kubrick ha deixat petjada a Barcelona, que ara coneix una mica més la vida del cineasta, des dels seus anys d’aprenentatge com a fotògraf de la revista Look, fins als projectes encomanats a altres cineastes, com Intel·ligència Artificial, que va entomar Steven Spielberg. 

Més notícies
L’oposició pressiona Colau perquè assumeixi el triple acord pel MACBA, l’ambulatori i el CCCB
Notícia: L’oposició pressiona Colau perquè assumeixi el triple acord pel MACBA, l’ambulatori i el CCCB
Comparteix
La proposta de Diputació i Generalitat aconsegueix l'aval de tots els partits amb les úniques excepcions de l'abstenció de BComú i el vot contrari de la CUP
L'exposició 'Stanley Kubrick' del CCCB. | ACN
El CCCB bufa les espelmes dels 25 anys amb un cap de setmana de portes obertes
Notícia: El CCCB bufa les espelmes dels 25 anys amb un cap de setmana de portes obertes
Comparteix
L'afluència de visitants total a la seva història és de 9,4 milions de persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa