Els Cinemes Girona es rendeixen i tanquen fins a finals d’agost

Han explicat que la dinàmica de funcionament de les sales necessita "d'una certa continuïtat i aquesta es va veure trencada el 18 de juliol per la decisió del Govern"

Els Cinemes Girona s’han vist obligats a tancar fins a finals d’agost després de la decisió del passat 17 de juliol del la Generalitat d’aturar l’activitat als cinemes. La sala, que ha simbolitzat des de la desescalada del confinament una aposta per mantenir les sales en marxa a Barcelona, ara no espera a la revisió de les restriccions que el Govern ha promès aquest cap de setmana i ha anunciat en una piulada que fan una pausa llarga passi el que passi. Han recordat que han hagut de cancel·lar un cicle de documentals musicals, un de cinema d’Afganistan, preestrenes i passis de premsa. A més, les estrenes del calendari s’han anat ajornant fins passat l’estiu.

Els cinemes han explicat que la dinàmica de funcionament de les sales necessita “d’una certa continuïtat i aquesta es va veure trencada el 18 de juliol per un decisió equivocada del Govern que va aturar la bona dinàmica”. Tot i així, han afirmat que al setembre hi haurà festivals i noves estrenes.

Les noves mesures de contenció dels rebrots i les mesures de seguretat que redueixen l’aforament els han obligat a tancar de nou en plena temporada baixa dels cinemes. Cinemes Girona van reobrir el 26 de juny amb un primer cap de setmana molt fluix, però els dos següents van notar un creixement de públic. Tenint en compte que l’estiu és temporada baixa, el nombre d’espectadors superava la meitat de l’aforament permès. “Estàvem esperançats, sobretot per l’actitud de la gent, que volien tornar al cinema”, explicava el soci fundador i responsable, Toni Espinosa el passat 23 de juliol.

Les sales del cinemes Girona tenen 7 metres d’alçada i compten amb 300 butaques a un 25% de l’aforament. “No és precisament un espai estret i tancat”, recalcava. “Els polítics tenen molt poca sensibilitat i prenen mesures sense saber del que estan parlant, i mentrestant tens avions plens, cues a les platges, festes… És això el que han de controlar!”, denunciava Espinosa.

Més informació

Nou comentari