Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 10 millors parcs de Barcelona per a un estiu sense aglomeracions
  • CA

L’arribada de l’estiu convida a passar estones a l’aire lliure, gaudint de la natura, passejant o bé estirats a petits racons amb ombra per descansar o llegir. Barcelona compta amb molts espais verds amb flors i plantes, però també té àrees de joc pels més petits de la casa. Recollim 10 propostes que no deixen a ningú indiferent!

1. El parc públic de Barcelona per excelència

Vista de la cascada del Parc de la Ciutadella / Ajuntament de Barcelona

El Parc de la Ciutadella situat a Ciutat Vella va ser el primer dissenyat específicament com parc públic i va ser construït cap a finals del segle XIX. Podem trobar el Palau del Parlament de Catalunya, equipaments del Museu de Ciències Naturals de Barcelona com el Museu Martorell, l’Umbracle o l’Hivernacle, així com el Castell dels Tres Dragons. El parc també alberga el Zoo de Barcelona. Aquí podràs gaudir de molts racons diferents, organitzar un pícnic a les zones verdes, anar en bicicleta, passejar, estirar-te a l’ombra, descobrir la font i la Glorieta (utilitzada per concerts), donar una volta en barca per l’Estany o fer-te una foto pujat damunt d’un gran mamut.

2. El Park Güell

Vista general del Park Güell de Barcelona / Ajuntament de Barcelona

El parc de Barcelona que no necessita presentacions. És un dels símbols de la ciutat al món i una de les obres més emblemàtiques d’Antoni Gaudí. Té una extensió de més de 17 hectàrees amb formes ondulades i geomètriques, figures d’animals i columnes amb aspecte d’arbre. A més, també ofereix diverses zones d’estada, punts de trobada, espais per on passejar, llocs a l’ombra… Aquest any degut a la crisi del coronavirus, l’Ajuntament de Barcelona ha reduït la capacitat al 50% i establert horaris exclusius pels residents de la ciutat al matí i al vespre.

3. L’encant del Laberint d’Horta

Vista general del Laberint d’Horta / Ajuntament de Barcelona

El jardí més antic conservat de la ciutat. El Laberint d’Horta situat a Horta-Guinardó conforma un dels parcs més romàntics i més bonics de Barcelona. Perfecte per anar en parella i donar una volta per les zones menys visitades, com el jardí romàntic o el pavelló de Dànae. Et recomanem que et perdis pel laberint de xiprers retallats, ple de fonts i d’escultures mitològiques. El parc boscós també té racons sorprenents i és una excel·lent opció per escapar del soroll de la ciutat.

4. Jardins de Vil·la Cecília i Vil·la Amèlia

Estàtua de Dríade, de Ricard Sala, al centre del Jardí de Vil·la Amèlia

Els Jardins de Vil·la Cecília i Vil·la Amèlia originàriament constituïen un únic jardí. L’edifici que presideix ara els jardins és el Centre Cívic de Sarrià, on es fan moltes activitats per a totes les edats. Antigament els jardins pertanyien a la família Girona. A més de contenir arbres centenaris i molts racons a l’ombra, també és un dels llocs essencials d’activitats al districte. La zona de jocs és molt àmplia i segmentada per edats. També té taules de ping-pong, zones pels més grans i una terrassa amb un bar on fer l’aperitiu.

5. Parc del Turó de la Peira

Espai amb ombra al Parc del Turó de la Peira / Ajuntament de Barcelona

El Parc del Turó de la Peira a Nou Barris ens permet tenir vistes sobre Collserola i el Mar alhora, gràcies a la seva alçada. El parc el formen 8 hectàrees de naturalesa amb 4 àrees de joc pels més petits. Perfecte per passejar a través dels camins que el recorren amb l’objectiu principal d’arribar al cim, a uns 140 metres d’altitud, on es troba el mirador. També es pot gaudir de diverses zones de descans tant a l’ombra com al sol, fer pícnics o jugar a cartes sobre les taules distribuïdes per tot l’espai.

6. El mirador del Parc del Turó del Putxet

Vistes de Barcelona des d’un punt del Parc del Turó del Putxet / Ajuntament de Barcelona

El Parc del Turó del Putxet és l’opció perfecta per allunyar-se de les masses de turistes. I té un mirador privilegiat, a més! Al 2011 la superfície dels jardins va créixer fins a les 5,2 hectàrees actuals d’espai verd. El secret de les bones vistes sobre la ciutat i el mar és que el terreny està inclinat. El desnivell al llarg del parc propicia terrasses a diferents altures, amb bancs, taules per a pícnics, pistes de petanca i taules de ping-pong, entre altres recursos de lleure.

7. El parc de parcs: Montjuïc

Vista panoràmica del Parc de Montjuïc / Ajuntament de Barcelona

La muntanya de Montjuïc, en el seu conjunt, és el gran parc urbà de Barcelona. Proporciona una oferta àmplia d’espais, on conviuen la natura amb zones d’esbarjo, esportives, de serveis i culturals. Recórrer el parc en bicicleta és un dels millors plans per a fer en família o amb amics. Si la bicicleta no et convenç, anar a peu també és una bona alternativa per descobrir els seus racons i zones de descans.

8. La piscina pública de la Creueta del Coll

Vista del llac del Parc de la Creueta del Coll / Ajuntament de Barcelona

El gran llac del Parc de la Creueta del Coll esdevé a l’estiu una de les piscines a l’aire lliure més populars de Barcelona. Després d’una llarga reparació, torna a obrir al públic aquest juliol. El preu econòmic i la ubicació enmig de barris allunyats de la platja converteixen el llac en la millor opció pels més petits quan pugen els termòmetres. Des del parc es poden començar rutes en bicicleta per Barcelona, jugar a la gespa, prendre el sol, llegir o simplement gaudir d’un matí tranquil a l’ombra.

9. El roserar, l’atractiu del Parc de Cervantes

Vista general d’una zona amb roses al Parc de Cervantes / Ajuntament de Barcelona

El Parc de Cervantes és perfecte per a un Sant Jordi d’abril o, si convé com enguany, una diada estival del llibre i la rosa el 23 juliol. L’atracció principal són els seus 10.000 rosers, amb 2.000 espècies i varietats de roses dels 5 continents. El parc de Les Corts té camins amples amb una mica de pendent i molts racons per llegir o descansar sense aglomeracions, tant al sol com a l’ombra.

10. Parc de La Pegaso

Canal d’aigua que passa pel Parc de la Pegaso / Ajuntament de Barcelona

El Parc de La Pegaso de la Sagrera és un espai ple de vegetació, amb zones obertes i altres més boscoses, recollides i ombrívoles. Al centre trobem un canal d’aigua amb petits ponts que permeten creuar d’un costat a l’altre. És un espai agradable, divers i una mica salvatge. En un lateral hi ha des de fa un any un enorme espai de joc infantil en forma de pop, molt conegut per la mainada del districte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa