Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona vol reduir un 50% el nombre de visitants al Park Güell
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit ampliar la zona regulada del Park Güell i a partir de l’1 de juliol limitarà l’accés a tot el recinte –no només a la part del famós drac de Gaudí, com fins ara– amb l’objectiu de reduir un 50% el nombre de visitants anuals i aconseguir que els barcelonins facin més seu el parc. La intenció és “mantenir l’activitat veïnal que s’ha produït durant la pandèmia i reduir la massificació de turistes”, ha explicat el regidor de Gràcia, Eloi Badia. Per això, els turistes hauran d’adquirir la seva entrada de pagament per accedir al parc, mentre que els barcelonins ho podran fer de manera gratuïta a través del programa Gaudir Més.

Nova configuració del Park Güell

Abans del confinament, el parc rebia 9 milions de visitants –uns tres milions a l’antiga zona monumental i sis milions als seus entorns– i les previsions del govern municipal és que les noves mesures permetin reduir-los a la meitat i situar l’afluència al voltant dels 4,5 milions. Associacions i entitats veïnals del districte de Gràcia havien reclamat una reducció significativa dels turistes al parc i, a canvi, millorar l’accés dels veïns. En aquest sentit, Badia ha avançat que estant treballant per optimitzar el temps de tramitació del Gaudir Més –volen que es pugui aprovar en 24 hores– i ha anunciat que mentre no es canviï el sistema també serà vàlid el carnet de Biblioteques de Barcelona.

Aforament limitat

El primer tinent d’alcaldia , Jaume Collboni, ha reconegut que el parc ha viscut en un “fràgil equilibri entre el gaudi ciutadà i l’interès cultural per als turistes” i per aquest motiu el govern municipal ha decidit reorientar l’organització del recinte per donar preferència als visitants locals. A partir d’aquest dimecres la zona monumental regulada passarà d’1,7 a 12 hectàrees i es limitarà el flux màxim d’entrada a unes 1.400 persones per hora, la meitat que fins ara.

A més, hi haurà una reorganització completa dels horaris d’accés exclusiu per a veïns. De 6.00 a 9.30 del matí i de 20.00 a 23.00 hores, el Park Güell serà d’ús exclusiu i lliure per als barcelonins, mentre que la resta del dia s’haurà d’accedir amb el carnet de veí, el Gaudir +, el carnet de Biblioteques o amb una entrada de pagament en el cas dels turistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa