Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port adaptarà el projecte de l’Hermitage per convèncer els comuns

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha anunciat que han presentat un nou projecte de l’Hermitage adaptat a les exigències de l’Ajuntament per convèncer els comuns i desencallar-lo definitivament. L’Ajuntament va enviar quatre informes avaluant el projecte i, a més de presentar al·legacions tècniques i jurídiques, el Port l’ha adaptat perquè “s’ajusti a tot el que ens van demanar”, ha dit Conesa durant la presentació semestral de resultats.

Els comuns s’han oposat sistemàticament al projecte de l’Hermitage perquè la ubicació no és l’adequada per a uns instal·lació d’aquestes característiques. A mitjans de juny, el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, ja va anunciar que estudiarien les al·legacions del Port i va dir que, “si jurídicament se sostenen”, el govern decidirà “si es fa o no el conveni” que possibilitaria el museu.

Més obert al barri

Per la seva banda, Conesa ha insistit que l’Hermitage serà un projecte “100% privat” que no costarà ni un euro a les arques públiques. Entre les novetats de la nova proposta, destaca la intenció d’obrir l’Hermitage al públic general i permetre l’entrada gratuïta a diverses parts de l’edifici –com les terrasses o la coberta– per integrar-lo més al barri. “La idea és que es converteixi en un centre de difusió artística més que en un museu”.

Conesa també ha garantit que es “dimensionarà el projecte a l’espai on s’ubicarà” i que adaptaran la mobilitat i els accessos a la Nova Bocana perquè sigui més confortable. “L’Hermitage serà un projecte de difusió cultural que pot aportar més qualitat a l’espai de la NOva Bocana.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa