Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou funicular del Tibidabo s’estrena després de gairebé dos anys d’espera
  • CA

Aquest dissabte s’ha estrenat la Cuca de Llum, el nou funicular que connecta la ciutat amb el parc d’atraccions del Tibidabo. L’antic servei que connectava amb el parc va tancar el setembre de 2019 i la inauguració s’ha retardat més de mig any sobre les primeres previsions, que preveien que estiguessin enllestides per a la tardor de 2020, un calendari fixat abans que la Covid hi irrompés.

Amb la represa dels viatges “es recupera un transport emblemàtic per a Barcelona” i amb vocació de convertir-se en “la primera experiència del Parc i el principal accés al cim”, ha informat l’Ajuntament en un comunicat. El funicular s’ha renovat completament, tant pel que fa a estacions com la plataforma de les vies, i també s’ha substituït l’antiga catenària per un tercer carril, cosa que ha permès ampliar els vehicles i dotar-los de més espai interior.

Els dos vehicles que efectuaran el recorregut són de conducció automàtica. A més, s’hi compta amb què els nous funiculars redueixin la contaminació: la previsió és que d’aquí a 5 anys hi hagi una reducció de gairebé 1.500 tones de CO2, un 23% menys que actualment.

Connexió amb autobusos

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha assegurat durant l’acte d’inauguració que el nou funicular del Tibidabo “connecta encara millor” el parc d’atraccions amb la ciutat, perquè el fa més accessible i sostenible. “Aquest funicular és de el futur perquè és sostenible, més ràpid, més capacitat i més segur”, ha afegit, i ha afirmat que combina la tecnologia amb l’objectiu de tenir cura de la muntanya i el medi ambient.

Colau també ha explicat que el projecte forma part d’un pla de mobilitat més ampli, que inclou una flota d’autobusos que connectaran diversos punts de Barcelona amb la Cuca de Llum “perquè sigui més fàcil” arribar al Tibidabo, ha dit. “Què millor manera de celebrar el 120 aniversari del parc que recuperant aquest funicular històric, que forma part de la nostra memòria més emotiva de la nostra ciutat”, ha conclós.

Més notícies
Barcelona vista des del parc d'atraccions del Tibidabo, a la carena de Collserola / Tibidabo
Les cues amarguen la reobertura del Tibidabo
Notícia: Les cues amarguen la reobertura del Tibidabo
Comparteix
L'accés massiu en cotxe, malgrat el bus llançadora inclòs en el preu, ha generat molta demora en l'accés
El Tibidabo reobre amb restriccions per la pandèmia / ACN
El Tibidabo reobrirà dissabte sense la Cuca de Llum
Notícia: El Tibidabo reobrirà dissabte sense la Cuca de Llum
Comparteix
La inauguració del nou funicular està prevista per la segona quinzena de juny

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eduard a juny 12, 2021 | 18:44
    Eduard juny 12, 2021 | 18:44
    I el tramvia Blau per quant?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa