El MNAC vol ampliar el museu al Pavelló Victòria Eugènia el 2021

El director, Pepe Serra, ha descartat compartir l’espai amb altres equipaments

El MNAC reunirà el seu patronat a la tardor per plantejar “el ritme i el finançament” de la seva ampliació al Pavelló Victòria Eugènia, al recinte firal de Montjuïc. El museu es trobarà amb l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament per abordar una ampliació per fases, que en una primera etapa permetrà utilitzar el pavelló per acollir exposicions temporals. Mentrestant, tal com va avançar aquest diari fa uns mesos, el pavelló romandrà buit després d’una inversió de dos milions d’euros per reformar l’espai.

El director del museu, Pepe Serra, ha reconegut que ara mateix el MNAC no té “ni calendari ni els diners” per fer aquesta ampliació. A més, ha insistit que el museu no té previst compartir el pavelló amb altres entitats. El MNAC ha presentat una proposta “possibilista per començar a moure’s”, que inclou el projecte executiu de tota l’operació –valorat en 700.000 euros–, així com la primera fase de l’ampliació, que estarà lligada a les exposicions temporals i que té tancada una coproducció internacional per la seva estrena el 2021.

“Amb la tardor del 2019 i tot el 2020 per davant, tenim un projecte per l’estiu del 2021 gran i atractiu, amb un museu internacional, que ens sembla que té la capacitat de presentar aquest nou espai amb molta força”, ha avançat Serra. Un dels grans reptes del museu és mobilitzar finançament privat per culminar el projecte d’ampliació, que en principi hauria d’estar culminat el 2029 però que podria allargar-se més.

Més informació

Nou comentari