Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau anuncia que està intentant “trobar una solució” al tancament del Texas
  • CA

L’anunci del tancament del cinema Texas va ser un cop dur pel món de la cultura, però especialment devastador pel teixit veïnal de Gràcia. Davant aquesta situació, veïns indignats es van organitzar en la plataforma Salvem el Texas per reclamar a l’Ajuntament que s’impliqués en la cerca d’una solució d’última hora. Avui, en el ple municipal, el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, ha donat les primeres senyals de moviments en aquesta línia. “Estem en contacte amb els treballadors i amb la plataforma veïnal per mirar de trobar una solució al tema dels cinemes Texas”, ha anunciat en una resposta a un prec de Junts per Catalunya, que reclamava proporcionar ajudes a les sales de cinema independents.

No és l’únic cas en què l’àrea de Cultura de l’Ajuntament està treballant, ha assegurat Subirats, però és el principal exemple que ha mencionat durant la seva intervenció. Abans, el regidor Ferran Mascarell (JxCat) li havia esmentat el tancament definitiu dels Méliès –es va anunciar al juliol– i la situació fràgil d’altres sales que fan de lligam sociocultural als barris i que van ser especialment castigades durant els primers mesos de la pandèmia. En el cas del cinema Texas, la plataforma veïnal ja ha aconseguit més de 10.000 signatures digitals mitjançant la plataforma change.org i ara esperen un pas en ferm del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni.

El prec de JxCat reclamava que s’impulsi “amb caràcter d’urgència una línia d’ajuts directes per a sales de cinema independents” i la petició s’ha acceptat. Tanmateix, les paraules de Subirats s’han encomanat a “seguir treballant” en el suport als exhibidors de cinema, però sense concretar. Pel que fa als detalls ja desplegats, Subirats ha mencionat que “s’han presentat diverses convocatòries” d’ajuts i que les sales de cinema “s’hi han anat presentant”. En aquest sentit, ha mencionat que s’han atorgat 37 ajuts en l’àmbit del cinema i audiovisuals a les subvencions, que a la convocatòria d’ajuts a l’IBI cultural es van presentat 17 sales i que a la línia d’ajudes per aplicar mesures de seguretat per la Covid-19 també es van apuntar 6 sales que van rebre suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa