Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns recullen signatures perquè l’Ajuntament salvi el Texas

Els cinemes Texas van confirmar el seu tancament a conseqüència de la crisi del coronavirus, la setmana passada. Tanmateix, hi ha qui, com en una pel·lícula, confia en salvar el personatge a qui tothom donava per difunt. Són els veïns organitzats sota el lema “Salvem el Texas”. Des de fa dies, preparen diverses accions per conscienciar els barcelonins i evitar la clausura definitiva del projecte de Ventura Pons a Gràcia. Una de les seves principals iniciatives ha estat el llançament d’una campanya de recollida de signatures que vol pressionar el govern municipal. “Davant la situació de bloqueig en què es troba el cinema Texas, demanem a l’Ajuntament que s’involucri per tal de trobar una solució i no perdre aquest estimat i necessari espai cultura”, diu el text.

En la petició per sumar suports mitjançant change.org es destaca el tarannà del cinema, que oferia preus populars i era una de les últimes sales que subtitulava en català les pel·lícules originals que projectava. En aquest sentit, el contingut de la crida també reivindica que, després d’uns anys d’imparable gentrificació a Gràcia, “és important” que “no es perdi aquest espai ludico-cultural” per mantenir-lo “com a punt de trobada de la gent del barri”.

Per últim, denfensen que davant la crisi –econòmica i sanitària– que està esclatant ara té més sentit que mai defensar projectes que plantegen opcions assequibles per apropar la cultura al veïnat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa