Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Circ Raluy Legacy arriba al Port Vell amb noves acrobàcies i números aeris
  • CA

El Circ Raluy Legacy desembarca a partir d’aquest divendres a Barcelona per mostrar el seu nou espectacle, Todo (lo) Cura, durant el Nadal i més enllà. La carpa del circ ja s’alça al Port Vell, l’emplaçament habitual on cada any s’alternen amb l’Històric Raluy des de l’escissió familiar del 2016. El nou xou, de circ tradicional en carpa, inclou números “de risc” i combina l’acrobàcia i els exercicis aeris, entre altres, relligats amb l’humor de la companyia. Com a al·licient, i només a Barcelona, el Legacy incorpora l’actuació del grup francès Barjots Dunkers i el seu bàsquet acrobàtic.

Degut a la crisi del coronavirus, no hi haurà entreacte i l’aforament es limita al 50%, entre altres mesures de seguretat sanitària. El nou espectacle del Circ Raluy Legacy es va estrenar al juny a Reus, després del confinament. No és el muntatge que la companyia hauria desitjat, en el sentit que no pot comptar amb diversitat de col·laboracions internacionals degut a la pandèmia. De fet, si no hagués estat per la crisi sanitària, tenien previst estrenar un espectacle més ambiciós, però donada la situació actual no va ser possible gestionar els visats dels artistes internacionals que havien d’incorporar-se, ni conviure ni assajar amb altres artistes.

La nova producció és, doncs, més familiar i “concentrada”. “Som fidels a la nostra línia, tot i que hem hagut de reinventar-nos per tot el que ha passat, i ‘tirar’ de la saviesa de cinc generacions i treure la pols a números arriscats que ja no es feien”, explicava aquest dijous Louisa Ralouy, codirectora del circ amb la seva germana Kerry.

Dues acròbates del Circ Raluy Legacy durant un assaig de l’espectacle ‘Todo (lo) Cura’ a Barcelona / ACN

El resultat és igualment “vibrant” i “ple d’humor”, dues coses que el públic agraeix ara més que mai, diuen. “La gent té ganes de sortir i divertir-se després de tot el que ha passat, i estan responent molt bé”, comenta Kerry Ralouy. Amb tot, el Raluy Legacy promet números aeris de risc i equilibris “impossibles”. A més, el públic de Barcelona veurà l’actuació “única” dels francesos Barjot Dunkers, que sí han pogut viatjar a Catalunya per participar-hi.

Un any difícil

Després dels mesos de confinament, el circ va tornar als escenaris a l’estiu i ha anat girant des d’aleshores, no sense dificultats. A Girona, per exemple, l’espectacle es va haver de suspendre quan ja havia començat les funcions degut al tancament cultural del novembre.

Després d’això la companyia ha pogut tornar a agafar el ritme a Santa Coloma de Gramenet, la seva darrera parada abans d’arribar a Barcelona, però no sense cert temor al que pugui venir. “Veníem amb una mica de por, perquè hem d’intentar salvar la campanya nadalenca, però de moment sembla que tot va bé”, diu Luisa.

El bàsquet acrobàtic dels francesos Barjots Dunkers, convidats del Circ Raluy Legacy al seu espectacle ‘Todo (lo) Cura’ / ACN

Seguretat sanitària

El nou espectacle s’ha dissenyat seguint les “més estrictes” mesures de seguretat sanitària, “ja que la salut dels assistents i dels artistes és una prioritat per a la família”. Entre altres novetats, l’espectacle es representa en un sol acte, sense l’habitual descans durant el qual es pot produir més contacte entre el públic. L’aforament serà el que marquin les autoritats sanitàries, ara mateix del 50%. D’altra banda, tot l’equip del circ porta mascareta i ha estat format en els protocols que cal aplicar. Després de cada funció s’higienitzen les graderies i les zones comuns.

Més notícies
Nou espectacle del Circo Raluy Legacy 'Todo (Lo)Cura' / JM Montserrat
El Circ Raluy Legacy portarà el seu nou espectacle a Barcelona per Nadal
Notícia: El Circ Raluy Legacy portarà el seu nou espectacle a Barcelona per Nadal
Comparteix
'Todo (lo) Cura' gira des de l'estiu per Catalunya malgrat els contratemps de la pandèmia
L'arbre de Nadal del Port fa 31 metres d'alt i pot canviar de color / APB
VÍDEO | El Nadal s’il·lumina al Port de Barcelona
Notícia: VÍDEO | El Nadal s’il·lumina al Port de Barcelona
Comparteix
La fira 'Nadal al Port' es pot visitar fins al 6 de gener i compta amb itineraris segurs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa