Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’edifici històric que ja es pot visitar de manera gratuïta

L’Ajuntament de Barcelona ofereix visites guiades completament gratuïtes a l’històric Taller Masriera, un singular edifici situat al carrer Bailèn número 70, al districte de l’Eixample, que té forma de temple clàssic. Aquest edifici, propietat de l’Ajuntament des de 2020, ja es pot visitar sense cap mena de cost econòmic fins al mes de desembre. Ara bé, aquestes visites només es podran fer els dissabtes al matí. Es programaran tres visites guiades d’uns 45 minuts, i serà una persona amb coneixements històrics i culturals qui s’encarregui de fer les visites. Els horaris de visita són els dissabtes a les 10.30 hores, a les 11.30 hores i a les 12.30 hores i, si es vol anar a veure l’edifici en grup, cal tenir en compte que les visites es limiten a 25 persones per cada torn.

Si voleu visitar aquest edifici neoclàssic que es troba prop de la plaça Tetuan, cal fer reservar plaça a través de la plataforma Eventbrite. D’aquesta manera, des de l’organització que coordina les visites guiades a aquest edifici històric de la capital catalana podran “garantir el control d’aforaments i la gestió de les llistes d’assistència”. Les reserves s’obriran amb pocs dies d’antelació, és a dir, que si es vol visitar l’edifici d’aquí a un mes, avui encara no es pot reservar hora per aquell dia. Des de l’Ajuntament expliquen que faran servir aquest mètode per “evitar que les reserves es facin amb mesos d’antelació i els dies assenyalats no s’omplin els grups”.

Un edifici neoclassicista

El Taller Masriera és una obra l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas. L’edifici d’estil neoclassicista es va construir el 1882 amb la finalitat de convertir-se en un taller de pintors i escultors. L’edifici compta amb un pati, lloc on es comencen les visites guiades, una petita sala de teatre, diverses habitacions i sales on antigament es feien obres d’art i una capella. Tots aquests espais repartits en dues plantes i un soterrani. La finca barcelonina està inclosa en el Catàleg de Protecció del Patrimoni de la ciutat com a bé cultural d’interès local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa