Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues llibreries de Barcelona regalaran còmics el 13 de maig

Torna el ‘Dia del còmic gratis’, una iniciativa que va començar l’any 2002 als Estats Units, on el primer dissabte de maig es regala aquest tipus de llibres en les llibreries especialitzades. Tal com detallen a la web de l’esdeveniment, el concepte és “bastant simple”. Només consisteix a “regalar un còmic a qualsevol persona que aquell dia entri en una de les botigues participants”. Barcelona va acollir aquest esdeveniment per primer cop l’any 2010, però ha vist com, recentment, s’ha cancel·lat per la pandèmia en diferents ocasions. El pròxim 13 de maig, el segon dissabte del mes, torna la iniciativa.

Els organitzadors apunten que molts cops “es desconeix l’existència” d’aquestes botigues i que, per tant, el ‘Dia del Còmic Gratis’ intenta “potenciar la lectura així com el paper de les llibreries especialitzades en còmic i donar-les a conèixer a un públic general”. No és només una acció de màrqueting. Moltes de les botigues que participen d’aquesta jornada festiva, aprofiten el dia per fer sessions de firmes i altres activitats relacionades amb la cultura, fet que agraeixen els més fans.

La botiga NormaComic, al centre de Barcelona, una de les que participa de la jornada | Twitter
La botiga NormaComic, al centre de Barcelona, una de les que participa de la jornada | Twitter

Quins còmics hi ha disponibles?

Que es regalin còmics no vol dir que hi hagi barra lliure. A la web de l’esdeveniment es poden trobar tots els còmics que hi haurà disponibles de franc. Nou llibres diferents de diferents editorials. Panini i Penguin Random Hause, amb dos, són les que més llibres cedeixen. PEIC, La Cúpula, Escápula, Unpopular i Planeta Còmic aporten la resta.

Quines llibreries són?

Només dues llibreries de la ciutat de Barcelona s’han unit al ‘Dia del còmic gratis’. Són la Norma Còmics (Passeig Sant Joan, 9) i la Universal (Ronda de Sant Pau, 24). També s’hi han sumat altres llibreries de Catalunya, la majoria a la demarcació barcelonina. Terrassa i Sabadell, amb dues botigues, Viladecans, i Vilanova i la Geltrú també tindran comerços que regalen còmics. A la resta del país, només Tarragona suma un establiment a la festa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa