Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Disfrutar ingressa al podi dels millors restaurants del món
  • CA

El restaurant barceloní Disfrutar, regentat Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, tots ells excaps de cuina d’elBulli, ha ingressat al podi dels millors restaurants del món segons el rànquing britànic The World’s 50 Best Restaurants. I és que ha passat del ja valuós cinquè lloc al tercer lloc. Medalla de bronze per al resturant barceloní, que comparteix el podi amb Geranium, de Copenhaguen i el Central, de Lima.

Un restaurant “enginyós”

L’establiment d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, situat al carrer Villarroel de la capital catalana, ha estat guardonat per ser un restaurant “enginyós, divertit, experimental i tremendament deliciós”. Més de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració i gurmets viatgers que formen part l’Acadèmia The World’s 50 Best Restaurants han votat la llista. L’Acadèmia, paritària pel que fa el gènere, representa 27 territoris diferents de tot el món, cadascuna de les quals té 40 membres.

Un restaurant valencià, al número 42

Entre els 50 primers llocs, Diverxo, de Madrid, s’ha situat en la quarta posició; l’Asador Etxebarri, d’Atxondo, en la sisena; Mugaritz, de Donostia, la 21a, i al número 42, Quique Dacosta, de Dènia.

Els premis The World’s 50 Best Restaurants 2022 han tornat a celebrar-se a Londres, ara coincidint amb el vintè aniversari del certamen de gran prestigi mundial que reuneix els xefs, restauradors, mitjans i gastrònoms més destacats a Old Billingsgate, l’antiga llotja de peix londinenca.

Per altra banda, Josep Roca, del Celler de Can Roca, ha rebut el premi Beronia World’s Best Sommelier.

L’any 2019, The World’s 50 Best Restaurants va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1 ja no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins d’un nou programa batejat amb el nom ‘The Best of the Best’, en reconeixement a la seva trajectòria i excel·lència. Per tant, ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni els que han encapçalat llista algun cop apareixeran més a la classificació.

Més notícies
restaurant Fismuler, un dels guardonats
Aquests són els millors restaurants de Barcelona 2022
Notícia: Aquests són els millors restaurants de Barcelona 2022
Comparteix
Fismuler, Echegaray i Casa Petra, guardonats amb els Premis Barcelona Restauració d’entre 30 nominats
Barcelona triomfa a la llista de millors restaurants d'Europa
7 restaurants de Barcelona, entre els 100 millors d’Europa
Notícia: 7 restaurants de Barcelona, entre els 100 millors d’Europa
Comparteix
La guia del 2022 d'Opinionated About Dining inclou diversos restaurants catalans entre els més ben valorats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa