Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Declaren Bé Cultural d’Interès Nacional el bloc del carrer Rosselló 36 dissenyat per Sert
  • CA

El Govern ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’edifici del carrer Rosselló 36, entre Rocafort i Calàbria. El bloc és obra de l’arquitecte Josep Lluís Sert (1902-1983) i va iniciar la seva construcció el 1929 i encara manté la seva funció d’espai per a habitatges, a la Nova Esquerra de l’Eixample. Segons el comunicat del govern català enviat aquesta tarda, l’edifici queda inclòs a la categoria de Monument Històric perquè és important per entendre tant l’evolució de l’arquitectura com la trajectòria de Sert, ja que va ser un de les seves primeres obres.

Fins al moment, la finca estava qualificada com un Bé Cultural d’Interès Local en l’Inventari del Patrimoni Cultural de Catalunya, però arran de l’anunci d’aquesta tarda el prestigi de Sert ha elevat a nivell nacional la rellevància de l’estructura. 

Segons la conselleria de Cultura, Sert va posar en pràctica en l’edifici d’habitatges del carrer de Rosselló “els postulats d’aquesta nova arquitectura internacional” i “va trencar amb la tipologia clàssica d’habitatge i de composició de façana establerta fins aleshores a l’Eixample de Barcelona”. Així, l’arquitecte barceloní va proposar una estructura que renunciava a la forma per centrar-se en la solució d’un dels problemes socials de l’època: la demanda d’habitatges a un preu assequible, de dimensions més reduïdes i adequades a la forma de vida moderna.

A més, l’arquitecte va considerar que el solar del carrer Rosselló presentava una profunditat edificable excessiva, cosa que provocaria la creació d’uns habitatges amb ventilació escassa si se seguien els esquemes tradicionals de dos habitatges per replà entre mitgeres. Per això, hi va assajar una tipologia inèdita: fer quatre habitatges per replà, sense distinció entre ells, amb una planta baixa i sis plantes d’alçada. Així, va projectar poder oferir aquests habitatges de dimensions mínimes a l’època –62 m²– i elements seriats a un preu de lloguer econòmic.

Més notícies
L’Estat declara bé cultural d’interès nacional l’obra de Subirachs a la Sagrada Família
Notícia: L’Estat declara bé cultural d’interès nacional l’obra de Subirachs a la Sagrada Família
Comparteix
Ho ha aprovat després que la Generalitat acordés la catalogació al febrer
La Sagrada Família haurà de pagar 4,5 milions d’euros com a llicència d’obres
Notícia: La Sagrada Família haurà de pagar 4,5 milions d’euros com a llicència d’obres
Comparteix
La tinent d'alcaldia Janet Sanz anuncia en un míting electoral l'import del permís més car de la història de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa