Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Castellers de Gràcia busquen noves enxanetes
  • CA

La cultura popular necessita cantera per garantir-se la seva supervivència. Ben conscients que han de despertar noves vocacions perquè les tradicions no es perdin, els Castellers de Gràcia han llançat una crida per captar canalla perquè es comencin a formar el pròxim mes per convertir-se en enxanetes i acotxadors d’una de les principals colles de Barcelona.

Els Castellers de Gràcia busquen nens i nenes de quatre a 12 anys per iniciar-los en el món de les torres humanes. La colla té programades quatre sessions de formació durant el mes de març. Seran els dimecres 9, 16, 23 i 30 del mes de març, de 17.30 a 18.30 hores.

La recerca dels castellers no és gens sobrera. Busquen, ni més ni menys, que les dues figures que culminen els castells, les que s’enfilen a major alçada i les que acaben determinant si la torre es corona o si fa llenya. “Els acotxadors i els enxanetes són els més petits de la colla i ocupen les dues posicions de la part superior del castell”, recorden els Castellers de Gràcia.

La colla descriu a les enxanetes i els acotxadors com infants “àgils” -“han de pujar molt suaument sense que ningú els noti”- i “valents” -“són els més decidits de tota la colla i els agraden les alçades”-. La canalla també ocupa un altre paper rellevant del castell, el que assumeixen els dosos, “els nens més grans de la colla que ocupen el pis inferior a l’acotxador i l’enxaneta”, il·lustren els Castellers de Gràcia. “Sempre van en parella i són àgils i forts”, defineixen.

Un equip de caps de canalla dels Castellers de Gràcia s’encarregaran d’ensenyar dels infants que s’apuntin a les classes del pròxim mes. El grup acompanyarà la mainada “en tot moment i l’ensenyarà com pujar un castell, fer les passes adequades i a fer l’aleta”, apunta la colla.

Per a participar de les sessions, s’aconsella dur pantalons elàstics i una samarreta còmoda. Els castellers s’encarreguen de deixar el casc -peça habitual de seguretat que les enxanetes s’ajusten- i la faixa. El curs d’aprenentatge es farà al local dels Castellers de Gràcia, a l’espai Can Musons, al número 7 del carrer Alzina. Per inscriure’s-hi, cal enviar un correu a [email protected].

Més notícies
Un bus de TMB en circulació / TMB
Un punt negre del carril bus acumula accidents cada 15 dies a Barcelona
Notícia: Un punt negre del carril bus acumula accidents cada 15 dies a Barcelona
Comparteix
Junts adverteix que un tram concentra 117 sinistres en quatre anys, inclosos 17 atropellaments
Taronges collides a Barcelona per fer melmelada / Ajuntament de Barcelona
Melmelada feta amb taronges collides a Barcelona
Notícia: Melmelada feta amb taronges collides a Barcelona
Comparteix
S'elaboraran 11.000 pots que es distribuiran a entitats socials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa