Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquest és el cartell de la Festa Major de Gràcia 2023

Encara falta molt perquè arrenqui la Festa Major de Gràcia 2023, que se celebrarà entre el 15 i el 21 d’agost. Però, com és habitual cada any, ja s’ha anunciat quin cartell representarà les esperades festes. El 30è concurs de cartell i imatge gràfica de la festa major l’ha guanyat el cartell de l’artista Gina Pont Deltell, que ha quedat en primera posició davant dels 103 cartells que s’han presentat. El jurat estava conformat per personalitats del món del disseny, la il·lustració i representants de tres comissions de festes.

Un dels aspectes que més interessen dels cartells de les festes majors són les històries què expliquen. En aquest cas es parla importància dels guarnits de la Festa Major de Gràcia, el seu tret més distintiu, ja que apareixen unes mans confeccionant uns guarnits. Tanmateix, també tenen el seu espai un altre element clau de les festes: les colles de cultura popular, amb l’aparició del mocador casteller i dels rostres del Torradet i la Gresca, els gegantons de les festes. D’altra banda, també tenen el seu lloc la música i el ball, que recorden com acompanyen els veïns durant les diferents activitats de la festa tradicional.

Tots els qui vulguin veure el cartell en primera persona, ja ho poden fer des d’aquest dimecres fins al pròxim 21 d’agost a Can Musons, la seu de l’entitat organitzadora. El cartell s’exposa en el marc d’una mostra de les 10 obres finalistes del concurs.

El cartell guanyador el 2022

El cartell de la Festa Major de Gràcia 2022 va ser obra de l’il·lustrador Rober Garcia i també va mostrar l’acció sense la qual la Festa Major de Gràcia no seria el que és: el veïnat preparant els guarnits, la qual cosa també apareix en el cartell d’enguany. El cartell va ser el guanyador entre les 87 que es van presentar al concurs de l’any passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa