Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre hores de cua per poder veure un palau de Barcelona fins ara inèdit

La tretzena edició del 48h Open House Barcelona ha arrencat aquest dissabte en un ambient de màxima expectació. L’obertura al públic per primer cop d’espais fins ara inèdits com les Torres Mapfre ha generat importants cues de visitants que no volien perdre’s l’oportunitat d’accedir a espais habitualment restringits per a la ciutadania en general.

Un dels edificis que ha generat un verdader furor entre el públic ha estat el palau noucentista on està ubicada la Fundació Julio Muñoz Ramonet, al número 282 del carrer de Muntaner. Segons informa Betevé, l’expectació per veure aquestes instal·lacions era tal que s’han registrat en alguns moments fins a quatre hores de cua per poder accedir-hi. Aquesta situació ha generat força indignació entre les persones que aquest dissabte s’han acostat gairebé des de dos quarts de nou del matí al palau, que no entenien com l’organització havia permès que es formessin tals llistes d’espera.

De fet, els impulsors d’aquestes jornades s’han vist obligats a tancar les cues a dos quarts de dues per evitar més aglomeracions a les portes de l’edifici obra d’Enric Sagnier i Villavecchia i construït entre el 1917 i el 1921 per a l’empresari Julio Muñoz Ramonet. En la mateixa línia, també s’ha optat per ampliar els grups que accedeixen cada cop al palau, que ara podran ser de fins a 20 persones, i per reduir l’explicació que tenia lloc als jardins.

Gran col·lecció d’art

El conjunt visitable d’aquesta espectacular finca inclou una superfície de 4.131 m² catalogada com a bé amb elements d’interès. Però és que a més de l’edifici en si, la visita permet admirar una àmplia col·lecció d’art formada per pintures, escultures, tapissos, i objectes d’art decoratiu, tot plegat, amb un entorn privilegiat d’un jardí històric obra de l’arquitecte paisatgista Jean Claude Nicolas Forestier.

Cal recordar que el palau de la Fundació Julio Muñoz Ramonet també es podrà visitar demà diumenge entre les 10h i les 19h, sense reserva prèvia. Tanmateix, quan l’aforament estigui complet, els organitzadors tancaran la cua com ha passat aquest dissabte.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluís Fuster i Foz a octubre 23, 2022 | 11:24
    Lluís Fuster i Foz octubre 23, 2022 | 11:24
    Bon dia, Penso que cal aclarir que el palau del carrer Muntaner, obra de Sagnier, no el va fer construir Muñoz Ramonet tal com diu l'article. El palau del marquès d'Alella el va fer construir el 1914 Fernando Fabra i Puig, segon marquès d'Alella i sogre de Marià Fuster, germà del meu besavi, que dos anys abans havia acabat la construcció de la casa Fuster, obra de Domènech i Montaner. Muñoz Ramonet no va adquirir la casa fins molt més tard, passada la guerra civil, em sembla que el 1945. Lluís Fuster i Foz

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa