Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crit de socors de l’Heliogàbal: “El futur del bar està en perill”
  • CA

La sala de concerts de petit format Heliogàbal, ubicada a la Vila de Gràcia (Gràcia), ha fet una crida per salvar el local. Els responsables de l’equipament passen moments difícils després de sis mesos amb les portes tancades a causa de la Covid-19. Aquest fet s’afegeix a les obres de condicionament a la normativa que havien fet prèviament, que van costar 220.000 euros.

“A dia d’avui no han arribat els ajuts Covid que l’ICUB va anunciar tan efusivament al juny per ajudar el sector. Tampoc ha resolt els ajuts del 2019 dels Espais de Cultura Viva ni ha convocat els del 2020. Cada mes que passa hi ha més risc de tancament de locals. A què esperen?”, han afirmat els responsables de la sala a través de Twitter, segons ha recollit l’ACN.

“Si Barcelona vol seguir sent un referent cultural, cal que doni suport a l’escena local i de base. Ara més que mai, calen solucions urgents, solucions que ens tinguin en compte, que incloguin al petit format. Si no arriben aviat, el nostre 25è aniversari acabarà sent un comiat”, comenten.

La sala ha tingut complicacions administratives al llarg de la seva trajectòria pel fet que el model de negoci que plantejava no s’adequava a cap de les activitats definides. Ara, les restriccions derivades de la pandèmia empitjoren la situació. “L’Heliogàbal actualment té 33 persones d’aforament, amb restriccions Covid queda en 16. La viabilitat dels concerts i el futur del bar està en perill. És un tema de llicències mai resolt. Ja hem fet les reformes, estem esperant que l’ICUB i el Districte ens considerin Espai de Cultura Viva”, han afegit.

Més notícies
Terrassa del bar Tiramisú de la plaça de la Vila de Gràcia / XFDC
Una enquesta a restauradors de Gràcia mostra que la meitat hauran de tancar en sis mesos
Notícia: Una enquesta a restauradors de Gràcia mostra que la meitat hauran de tancar en sis mesos
Comparteix
Els enquestats demanen "solucions" per evitar abaixar la persiana en mig any
Primers bars oberts a Gràcia després de l'entrada a la fase 1 / XFDC
“Obrim per necessitat, però no sé si aguantarem”: confusió i malestar a les terrasses de Gràcia
Notícia: “Obrim per necessitat, però no sé si aguantarem”: confusió i malestar a les terrasses de Gràcia
Comparteix
El primer dia d'obertura dels bars i restaurants amb terrassa provoca algunes queixes dels restauradors, que temen no poder sostenir el negoci si no es flexibilitza la normativa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa