Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La despesa que una superproducció de Hollywood ha deixat a Barcelona
  • CA

Uncharted s’estrena aquest divendres als cinemes. L’última superproducció de Hollywood en arribar a la cartellera s’ha rodat en part a Barcelona. L’Ajuntament ha aprofitat l’avinentesa per presumir de la inversió que la pel·lícula protagonitzada per Tom Holland ha deixat a la ciutat i també de l’augment de rodatges a la ciutat: n’hi va haver més l’últim any que a 2019, és a dir, l’era prepandèmica.

El consistori ha estimat que la gravació d’Uncharted ha repercutit en un ingrés de vuit milions d’euros a la capital catalana. Al film, dirigit per Ruben Fleischer, es veuen escenes en què es reconeix el Palau Nacional i l’avinguda Maria Cristina, a Montjuïc, o la basílica de Santa Maria del Mar i la Sagrada Família, entre altres llocs emblemàtics de Barcelona.

L’equip de rodatge va ser a la ciutat durant 2020. La trama d’Uncharted també inclou localitzacions en altres punts de Catalunya. A banda dels guanys que l’Ajuntament ha explicat que ha generat per Barcelona, es calcula que la mateixa superproducció ha repercutit en un guany de quatre milions d’euros a la resta del país i va generar 214 llocs de feina.

En un comunicat aquest divendres, l’Ajuntament ha subratllat la tasca clau del servei municipal Barcelona Film Commission, que ha facilitat les gestions durant el rodatge de la pel·lícula que avui s’estrena a les sales de cinema, així com d’altres rodatges a la ciutat. El consistori ha detallat que la Barcelona Film Comission va intervenir en 569 rodatges durant 2021, sumant sèries, pel·lícules i gravacions de documentals.

Són més que a 2019, quan l’òrgan vinculat a l’Ajuntament va registrar 512 gravacions. De fet, la xifra és la més elevada dels últims quatre anys. L’Ajuntament ha afegit que la Barcelona Film Commission va coordinar la implicació de 125 treballadors del consistori de 23 serveis municipals diferents per autoritzar els permisos per a cada rodatge d’Uncharted.

Més notícies
El passeig de la Rambleta, a Sant Adrià de Besòs, negat d'aigua per una fuita / Marea Verda
VÍDEO | Enorme fuita d’aigua en un passeig contaminat de Sant Adrià
Notícia: VÍDEO | Enorme fuita d’aigua en un passeig contaminat de Sant Adrià
Comparteix
El trencament d'una canonada causa alarma per la presència de residus tòxics al subsòl
Un investigador analitzant cèl·lules a un laboratori
Colau adverteix contra la “cultura acadèmica masculinitzada”
Notícia: Colau adverteix contra la “cultura acadèmica masculinitzada”
Comparteix
L'Ajuntament avisa que les científiques xoquen amb dificultats per compaginar la feina i la maternitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa