Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc espais a l’aire lliure on fer baixar els àpats de Nadal
  • CA

Els excessos de Nadal són un clàssic que ni tan sols una pandèmia ha pogut aturar. Així, com cada any, els àpats nadalencs van seguits de dies d’esport i activitat física per contrarestar els dinars i sopars familiars. Vet aquí un recull de cinc espais a l’aire lliure on evitar aglomeracions i moure les cames per fugir del fred i dels quilos de més.

Jardins de la Tamarita

Un d’ells és els jardins de la Tamarita, ubicats a la cruïlla entre el passeig de Sant Gervasi i l’avinguda Tibidabo. Es tracta d’un lloc poc conegut en què es pot passejar a l’aire lliure i gaudir de la natura. A més, compta amb un parc per a nens ideal per a famílies. Cal tenir en compte que tanca les portes a les 20 hores a conseqüències de les restriccions derivades de la pandèmia. Es tracta d’una propietat privada que, amb els anys, ha passat a ser patrimoni públic. En concret, es tracta d’una finca de la família Craywinckel que va ser comprada per Alfredo Mata a principis del segle passat.

Imatge d’arxiu dels jardins de la Tamarita / Ajuntament de Barcelona

Parc de Cervantes

Es troba al número 706 de l’avinguda Diagonal, on abans es trobava el torrent Estela, que recollia l’aigua que baixava de Sant Pere Màrtir. S’hi pot trobar un espai verd ampli, amb camins amples ideals per evitar aglomeracions. Un passeig a peu o amb bici o una sessió d’esport són bones idees per gaudir del parc.

Imatge d’arxiu del parc de Cervantes / Ajuntament de Barcelona

Jardins can Fargues

Situats al passeig Maragall número 385, són part del Mas Margarita –també conegut com a can Fargues–, actualment una escola municipal de música. Al voltant de la masia hi ha un jardí petit amb una font i llocs per seure per passejar i aprofitar per llegir. El jardí tanca les seves portes a les 19 hores. Es tracta d’un punt de trobada d’amics i parelles en què es pot escapar del trànsit i del soroll de la ciutat.

Jardins de can Fargues, en una imatge d’arxiu / Ajuntament de Barcelona

Parc del Nen de la Rutlla

Ubicat a tocar del turó de la Rovira, és un espai amb bancs i vegetació que permet desconnectar en un barri residencial com és el Guinardó. En època escolar els nens s’hi passen hores jugant, i a mesura que avança la tarda arriben els joves que fan petar la xerrada durant hores. Està a la plaça del Nen de la Rutlla.

Foto de la plaça del Nen de la Rutlla / Ajuntament de Barcelona

Castell de Torre Baró

Es troba al districte de Nou Barris i a tocar de Collserola. De fet, moltes rutes de ciclistes, esportistes o visitants comencen i acaben allà. Després d’un procés de rehabilitació, el castell de Torre Baró va reobrir el novembre, i des de llavors és accessible per al públic i per a visites guiades. Els voltants del castell consten d’un mirador on es va rodar la pel·lícula Tres metres sobre el cel i de camins que s’endinsen en Collserola.

El castell de Torre Baró / Ajuntament de Barcelona
Més notícies
Bárbara Lennie a 'La malaltia de diumenge' / Caramel Films
Pel·lícules amb Barcelona com a protagonista per veure aquest Nadal
Notícia: Pel·lícules amb Barcelona com a protagonista per veure aquest Nadal
Comparteix
Clàssics com 'El perfum' o icones com 'Rec' formen part d'una selecció de 10 films per gaudir aquestes festes
Templet modernista a Can Buxeres / AMB - Mª José Reyes
Tres parcs singulars on airejar-se sense sortir del Barcelonès
Notícia: Tres parcs singulars on airejar-se sense sortir del Barcelonès
Comparteix
Plans verds de proximitat per relaxar-se a l'aire lliure i descobrir racons singulars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa