Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La petita joia del Coll amb vistes privilegiades que s’estrena al 48h Open House
  • CA

La tretzena edició del 48h Open House Barcelona torna a la capital catalana el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre amb una oferta de més d’un centenar espais singulars que s’obren al públic especialment per a l’ocasió. Aquesta nova entrega de les jornades incorpora enguany diverses propostes fins ara inèdites com el palau on està ubicada la Fundació Julio Muñoz Ramonet o la Torre Mapfre, que es podrà visitar de manera excepcional només un dia.

Entre les diferents novetats de l’edició d’aquest 2022, però, destaca un peculiar edifici que s’alça en un dels costeruts carrers del barri del Coll, al districte barceloní de Gràcia. Parlem de la coneguda com a Casa Collumpio, una obra del despatx d’arquitectes MACH, que no només és la seu de la mateixa companyia, sinó que també és la residència dels seus dos fundadors, els joves arquitectes Marc Subirana i Laia Gelonch.

Contrast de color i sorpresa amagada

Aquesta petita joia arquitectònica -que conviu en un barri farcit de construccions humils, masies i cases de començament del segle XX- destaca pel seu color groc llampant i pels grans vitralls que presideixen tant la part frontal com la posterior d’aquest edifici de tres plantes, que també compta amb un jardí exterior. L’estructura de l’immoble construït l’any 2021 és d’aparença lleugera i consisteix principalment en un entramat metàl·lic vertebrat entorn d’un espai central que s’utilitza com a magatzem i on també està ubicat el bany de la casa.

La Casa Collumpio, al barri del Coll de Barcelona / Del Rio Bani
La Casa Collumpio, al barri del Coll de Barcelona / Del Rio Bani

Tanmateix, una de les grans peculiaritats de l’espectacular Casa Collumpio no forma part en si de l’estructura de l’edifici. L’obra està construïda al número 1 de la carrer de Pere Llobet, en un terreny que dona a un dels pocs espais oberts de la zona, motiu pel qual des de la casa es pot admirar amb una vista privilegiada la pineda que envolta el Parc Güell.

Oberta només un dia

Les persones interessades en poder visitar aquesta magnífica obra arquitectònica i delectar-se amb les seves privilegiades vistes ho podran fer el pròxim diumenge 23 d’octubre des de les deu del matí fins a les quatre de la tarda. Per poder accedir a la casa i realitzar la visita guiada gratuïta que hi ha preparada no cal una inscripció prèvia, tal com si passa amb alguns dels edificis d’aquesta edició de la 48h Open House Barcelona.

Per poder arribar en transport públic fins al començament del carrer de Pere Llobet, on està ubicat aquest espectacular edifici, els organitzadors de la iniciativa recomanen utilitzar la línia d’autobús número 129, que connecta les zones de Penitents i el Coll. L’aturada més pròxima a la casa és la de la plaça de Laguna Lanau.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a octubre 17, 2022 | 11:27
    en fi octubre 17, 2022 | 11:27
    que curiós, avui s'obren les inscripcions, i no havia passat ni un minut, i ja hi havien monuements, que estaven esgotades. buff quin tuff

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa