L’Ajuntament de Barcelona ha decidit cancel·lar finalment el “jardí de Nadal” que s’havia d’inaugurar enmig de crítiques i indignació veïnal el 26 de novembre. L’esdeveniment, que havia de durar fins al 10 de gener, consistia a tancar el turó de la Peira per organitzar-hi diverses activitats que havien de dinamitzar el comerç dels voltants i atraure el veïnat.

Les noves restriccions per aturar l’avenç de la Covid-19 han estat el motiu que ha portat el govern del districte a decidir suspendre el “jardí de Nadal”. En el context actual, argumenta l’Ajuntament, calen espais de passeig i estada en què es puguin mantenir les mesures sanitàries, com és el cas del turó de la Peira. L’objectiu era, segons explica el consistori en un comunicat, “apropar un espectacle familiar de gran format i àmbit de ciutat al barri del Turó de la Peira”. A més, buscava “dinamitzar” els eixos comercials del districte i crear llocs de feina.

Amb tot, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va qualificar de “totalment inacceptable” la iniciativa perquè era de pagament. A més, alertaven que era “una aposta més per la turistificació” i un “menyspreu absolut” cap al veïnat.

Per a l’organització, aquesta iniciativa és “totalment inacceptable” perquè s’ocupa un espai públic de gran utilització, en barris d’elevada densitat i per promoure una activitat de pagament.

Nou comentari

Més notícies
Espai amb ombra al Parc del Turó de la Peira / Ajuntament de Barcelona

Nou Barris estrenarà un “jardí de Nadal” al Turó de la Peira

El regidor Xavier Marcé detalla que tindrà "efectes lumínics i sonors" i comportarà obres de remodelació
Espai amb ombra al Parc del Turó de la Peira / Ajuntament de Barcelona

Indignació veïnal pel nou jardí de Nadal “privat” i “de pagament” a Nou Barris

Considera una "irresponsabilitat" ocupar durant mesos el concorregut Turó de la Peira en plena pandèmia