Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les biblioteques de Barcelona canvien d’horari a l’estiu
  • CA

Les 40 biblioteques de la ciutat de Barcelona comencen l’horari d’estiu, que va de la revetlla de Sant Joan fins a les festes de la Mercè. Concretament del 23 de juny al 26 de setembre obren únicament al matí, uns tres mesos de menor demanda dels usuaris i que coincideixen amb les vacances escolars. A més, la majoria tanquen el mes d’agost sencer o almenys la primera meitat.

Aquest pont de Sant Joan tanquen totes divendres 24 i dissabte 25 de juny. Tampoc obriran portes els 4 festius que hi ha en període estival: el 15 d’agost per la Mare de Déu, l’11 de setembre per la Diada Nacional de Catalunya i el 24 i 26 de setembre per la festa major de la capital.

Així, només es podran utilitzar les biblioteques de 9:30h del matí fins a les 13:30h del migdia durant l’última setmana de juny, tot juliol, tot agost i quasi tot el setembre. El que no tanca mai és la web del servei, on es pot consultar tot el catàleg amb calma i reservar els exemplars que cada usuari vulgui.

Biblioteques obertes a l’agost

La majoria dels equipaments tanquen el mes d’agost: del 31 de juliol al 31 d’agost. No obstant això, el servei de préstec de publicacions i materials no queda del tot interromput a la ciutat. Un total de 10 biblioteques, una per districte, es mantenen obertes durant el mes estrella de les vacances escolars.

Així molts usuaris fidels hauran de desplaçar-se al barri del costat, com fan tots aquells veïnats que no tenen biblioteca. Com a reforç, n’hi ha unes altres 4 que obriran la segona quinzena del mes, del 16 al 31 d’agost. La graella sencera amb tots els horaris es pot trobar aquí.

Aquestes són les que obren tot el mes d’agost:

I aquestes són les que reobren a partir del 16 d’agost:

Sales d’estudi obertes un mes més

Les sales d’estudi, un espai adreçat sobretot a joves que estan d’exàmens, segueixen un horari independent i desvinculat del de les biblioteques encara que comparteixin edifici. Aquesta xarxa inclou 10 equipaments permanents, un a cada districte, i normalment obre durant la franja nocturna. La majoria tanquen del 27 de juliol a l’1 de setembre, però les dues que obren els diumenges mantenen el seu horari: la Vapor Vell seguirà oberta d’11 a 14h i de 16 a 20h i l’Eixample –temporalment ubicada a la biblioteca Agustí Centelles– ho farà de 16 a 20h. Un mapa interactiu al web del servei permet consultar la disponibilitat de places en temps real per no fer el viatge en va.

A més d’aquests espais específics, diversos centres públics de la ciutat disposen d’una sala reservada per a estudiants durant el principal període d’examinació al maig-juny. És el cas per exemple de l’Espai Veïnal Calàbria 66 i les biblioteques Xavier Benguerel i Zona Nord. La llista completa es pot trobar aquí.

De forma complementària, la ciutat compta amb una trentena d’Espais Joves. En aquests equipaments hi ha sales d’assaig per a grups de música i d’arts escèniques, activitats com tallers i exposicions i serveis d’informació i assessorament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa