Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona senyalitza el seu tram del camí de Sant Jaume
  • CA

Barcelona va ser port d’entrada des de l’Edat Mitana per a peregrins que iniciaven el camí de Sant Jaume fins a Santiago de Compostela. Tot i no ser l’inici més freqüent d’una ruta a què una multitud de caminants i ciclistes continuen enfrontant-s’hi any rere any, la ciutat conserva el seu propi camí de peregrinatge i, a partir d’ara, el recorregut es marcarà amb senyals per fer-lo visible.

La senyalització s’estrenarà el divendres, quan l’Ajuntament, el Centro Galego de Barcelona i l’associació Amics de la Rambla la inaguraran a la Rambla de Santa Mònica, al capdavall del passeig, on els peregrins vinguts d’arreu del Mediterrari emprenien la marxa. Amics de la Rambla explica que les indicacions del camí al seu pas per Barcelona “s’ha fet seguint la normativa de senyalament del camí estandarditzat, adaptant-la al màxim a la senyalització de la ciutat”.

El tram del camí de Sant Jaume dins de la ciutat “puja per La Rambla, gira pel carrer Ferran per passar per davant de l’església de Sant Jaume i arriba fins a la plaça de Sant Jaume”, recorda Amics de la Rambla. “A partir d’aquí el camí és molt senzill i recte”, continua detallant: “Bisbe, Portal de l’Àngel i Passeig de Gràcia, a partir d’aquí creua Gràcia, Vallcarca i Horta i, finalment, els peregrins creuaven Collserola i el camí els portava primer a Montserrat i, després, a Santiago de Compostela”.

El tram de Barcelona enllaça amb l’anomenat camí català de l’itinerari de Sant Jaume, que manté el seu sentit sacre alhora que s’ha popularitzat com a repte físic. La senyalització a Barcelona compleix amb la demanda que el Centro Galego de Barcelona va elevar al Parlament el 2018, quan va sol·licitar un projecte per senyalitzar i millorar les indicacions pels peregrins a tot el territori català. Altres municipis ja havien fet un pas al qual la capital de Catalunya se suma ara.

Més notícies
Recreació de les figures del pessebre que es van acabar penjant al carrer de Ferran / Ajuntament
Barcelona canvia el pessebre de Sant Jaume per un altre de mig quilòmetre
Notícia: Barcelona canvia el pessebre de Sant Jaume per un altre de mig quilòmetre
Comparteix
L'Ajuntament dedica 200.000 euros a penjar figures nadalenques entre Via Laietana i la Rambla
El Mercat de la Boqueria, premi a l'Establiment Comercial Centenari / Mireia Comas
El Mercat de la Boqueria, premi a l’Establiment Comercial Centenari
Notícia: El Mercat de la Boqueria, premi a l’Establiment Comercial Centenari
Comparteix
El Govern ha lliurat aquest dimecres al Palau de la Generalitat els premis dels anys 2019 i 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa