Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, nova seu de la World Design Weeks
  • CA

La xarxa global World Design Weeks, fundada l’any 2016 per les design weeks de Barcelona, Hèlsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat de Mèxic, Beijing, Seül i Tòquio, ha decidit traslladar l’oficina que fins ara tenia a Hèlsinki a Barcelona. I el Barcelona centre de Disseny acollirà la seu de la xarxa a les seves oficines, ubicades al Disseny Hub Barcelona, de manera que es reforçarà el pes estratègic d’aquest equipament que té la voluntat de representar, desenvolupar i exposar el talent creatiu de la ciutat a escala local i internacional.

Per al regidor de Turisme i Indústries Creatives de Barcelona, Xavier Marcé, la decisió de traslladar la seu d’aquesta xarxa mundial a Barcelona és “una magnífica notícia, que enllaça amb la voluntat del govern municipal de contribuir a situar aquest sector entre els eixos estratègics d’activitat econòmica, i alhora suposa una oportunitat per fer de la creativitat i el disseny un dels elements vertebradors de la projecció internacional de Barcelona”.

Aquest trasllat ha coincidit també amb canvis en l’organigrama directiu de la xarxa. La presidència de la World Design Weeks és assumida a partir d’ara per Isabel Roig, directora general de Barcelona Centre de Disseny i de la Barcelona Design Week.

La vicepresidència l’assumeix Emilio Cabrero, director de Design Week Mexico i la secretaria de l’associació, Ingrid van der Wacht, International & Public Affairs de la Dutch Design Week. La resta de membres de l’organigrama la completen representants de les design weeks de Hèlsinki, Los Angeles, Bogotà, Seül, Beijing i Tòquio.

L’associació, que aplega 40 design weeks i festivals d’arreu del món, s’enfronta al repte comú de repensar estratègies per a la celebració d’uns esdeveniments normalment amb gran afluència de públic, tant local com internacional, alguns dels quals ara s’hauran de convertir en formats 100% digitals. La col·laboració i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques serà cabdal en els propers mesos.

El Barcelona centre de Disseny considera que el canvi de seu “és una bona noticia per a Barcelona, una ciutat que porta la innovació i el disseny al seu ADN, una ciutat estimada pels actors creatius d’altres ciutats del món, que estan desitjosos de poder tornar a visitar-la”. “Acollim l’associació amb molta il·lusió i treballarem per enfortir els vincles de la Barcelona Design Week amb la resta d’esdeveniments membres, atents a les oportunitats internacionals per a la ciutat i el sector del disseny que puguin sorgir en els propers anys”, asseguren.

Més notícies
El Teatre Grec, a Montjuïc / Ajuntament de Barcelona
El festival Grec 2020 oferirà un terç de les entrades habituals i a preu rebaixat
Notícia: El festival Grec 2020 oferirà un terç de les entrades habituals i a preu rebaixat
Comparteix
Dels 108 espectacles d'enguany, només 48 seran presencials
Públic durant un concert al Primavera Sound, el 31 de maig del 2019 / ACN
El Fòrum acollirà 70 nits de música en directe aquest estiu
Notícia: El Fòrum acollirà 70 nits de música en directe aquest estiu
Comparteix
És una iniciativa del Primavera Sound | Amaia, Mishima o Dorian, entre els artistes participants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa