Barcelona adquireix un dibuix de l’època blava de Picasso

'El cec' és un dibuix a tinta i llapis de l'artista i s'exhibirà al seu museu a la capital catalana

El Museu Picasso exhibirà en breu una nova obra del pintor malagueny. L’Ajuntament de Barcelona s’ha encarregat d’adquirir la peça, titulada El cec, un dibuix de l’època blava de Pablo Ruiz Picasso, segons ha informat el museu barceloní dedicat al famós pintor del segle XX.

La informació feta pública aquest divendres no precisa el cost del dibuix, datat de 1903, en l’època en què Picasso es va afincar a la capital catalana, on va entrar en contacte amb les avantguardes artístiques abans d’instal·lar-s’hi a París. El Consistori s’ha fet amb la peça a través del dret de tempteig sobre l’exportació que el Departament de Cultura de la Generalitat ha exercit, ha explicat el Museu Picasso.

El cec és un dibuix a tinta i llapis blau, que fa 14,5 centrímetres d’alt i 10 centrímetres d’ample. El museu ha detallat en les seves xarxes socials que l’obra “es relaciona directament amb d’altres cabdals del període blau de Picasso”, com L’àpat del cec i El captaire cec. L’obra que l’Ajuntament ha comprat passa a completar la “col·lecció d’obres de joventut de l’artista” que s’exhibeixen a Barcelona, ha apuntat el museu dedicat a l’autor de Guernica.

Més informació

Nou comentari