Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona blinda el Primavera Sound fins el 2026
  • CA

Final del culebrot… o com a mínim, fins le 2026. L’Ajuntament de Barcelona i el Festival Primavera Sound han signat aquesta setmana el contracte que revalida la seva col·laboració fins al 2026 i “consolida la bona convivència de la ciutat amb el festival”, vinculat a Barcelona des del seu naixement.

Es manté el format tradicional

El festival es continuarà celebrant a la capital catalana “en el seu format tradicional, d’un cap de setmana”, després de l’edició excepcional de dos caps de setmana aquest 2022. Així ho ha informat l’Ajuntament en un comunicat. Amb aquest acord es tanca la polèmica que durant molts mesos havia mantingut enfrontada l’organització del festival amb el consistori, amb l’ingredient de Madrid pel mig.

En el comunicat, l’Ajuntament defineix el Primavera Sound com una “peça essencial per a l’ecosistema musical de la ciutat i un gran aparador per a la projecció internacional de músics locals”. A més, assegura que el contracte estableix les condicions perquè es faci garantint la bona convivència i el menor impacte en el dia a dia dels veïns de la zona.

Moltes ajudes públiques

El festival ha rebut gairebé 450.000 euros en subvencions i avals per valor d’1,8 milions durant els últims 12 mesos. I malgrat tot, el malestar dels organitzadors amb Barcelona era públic i notori. Tot just fa un mes, els organitzadors del festival multitudnarii declaraven no sentir-se prou estimats pel govern de l’alcaldessa Ada Colau i, al mateix temps, regalaven protagonisme en el recinte del Fòrum a la líder madrilenya Isabel Díaz-Ayuso per anar escalfant motors per a l’edició de 2023.

I és que un dels grans problemes que ha generat el festival són les constants queixes del veïnat per l’excés de soroll, fins al punt que una plataforma va anunciar una demanda contra el festival i contra els regidors de l’Ajuntament suposadament responsables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa