Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA  | Barcelona ha de fer un esforç per retenir el Primavera Sound?

Des de fa mesos, hi ha la remor de fons que el Primavera Sound, el festival de música més important que acull la ciutat, marxarà de la capital del país. La relació amb el consistori i amb els veïns, que acusen les molèsties de tants dies de concerts, no passa per un bon moment i la reconciliació no sembla fàcil. El codirector del reputat festival, Gabi Ruiz,era taxatiu en una entrevista a Ràdio Primavera Sound, on poques hores abans que arrenqués el festival va assegurar que cada cop és més “complicat” quedar-se a la ciutat.

Sense subvenció de l’Ajuntament de Barcelona

“Ara mateix no sento el suport de l’Ajuntament. No creuen en el festival ni en què sigui una proposta cultural important. Ens tracten com si fóssim una molèstia. Jo puc lluitar per seguir a la meva ciutat, però pot arribar un moment que ho posin tan complicat que s’hagin de prendre mesures“, denuncia l’organització. Ras i curt, el Primavera Sound no ha rebut ni un euro públic en forma de subvenció, una circumstància que el festival considera una prova que no és benvingut a la ciutat.

Madrid els rep amb els braços oberts

Per contra, el Primavera Sound se sent molt ben acollit a la capital d’Espanya, on també es farà una edició fora del centre de la ciutat. “El problema és que aquest govern municipal format per dos partits no ens vol. Aquests polítics no valoren el que fem ni el públic que ve al festival. Jo només demano respecte i, com no el rebo, se’m fa molt complicat seguir aquí”, diu l’organització, que confia que el 2023 hi pugui haver un canvi de majories i que el nou govern local es miri el Primavera Sound amb uns altres ulls.

Sigui com sigui, el Primavera Sound sempre ha comportat queixes d’una part dels ciutadans, on són especialment rellevants les queixes dels veïns dels barris de l’entorn del Fòrum, que des de fa temps demanen reduir el nombre de macroconcerts i festivals que tenen lloc en el recinte.

I aquest any, a més, l’Ajuntament ha tancat fins el 12 de juny la zona de bany del Fòrum, mentre durin els concerts, per una qüestió de seguretat. Però els veíns ho consideren un greuge més provocat pel Primavera Sound, que altera la seva vida quotidiana sense que el veïnat hi guanyi res.

Polls

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a juny 02, 2022 | 08:49
    amb comu no podem juny 02, 2022 | 08:49
    el que s'ha de fer fora és a la kolau, culboni, sanz, badia ...
  2. Icona del comentari de: Català a juny 02, 2022 | 09:24
    Català juny 02, 2022 | 09:24
    La Colau vol que el Primavera Sound vagi a Madrid. No pot fer que els creuers hi facin escala, naturalment. Peró que el Primavara canvii d'emplaçament si.

Nou comentari

Comparteix