Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament blindarà l’Antic Teatre per garantir la seva continuïtat
  • CA

Cop sobre la taula per garantir la continuïtat de l’Antic Teatre. L’Ajuntament de Barcelona obrirà pròximament l’expedient per incorporar aquest mític espai del districte de Ciutat Vella al llistat d’equipaments culturals de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimecres al migdia l’alcaldessa Ada Colau en una roda de premsa, on ha detallat que aquest tràmit permetrà al consistori procedir en un futur a l’expropiació de les instal·lacions ubicades al carrer de Verdaguer i Callís, que enguany compleixen el seu vintè aniversari.

L’equipament fa prop de dos anys que es troba en una situació límit a causa de la negativa de la propietat a renovar-los el contracte de lloguer mantenint unes condicions semblants a les actuals. De fet, els responsables de l’espai ja van denunciar aleshores que els propietaris de les instal·lacions pretenien que paguessin un lloguer gairebé cinc cops més alt del preu que tenien estipulat per contracte, unes exigències econòmiques inassumibles per a l’equipament.

Davant l’amenaça de la possible desaparició d’aquest espai i després del crit d’alerta dels responsables, l’Ajuntament va decidir implicar-se en les negociacions amb la propietat per tal d’arribar a un acord que garantís la supervivència de l’activitat que des de fa dues dècades es realitza a les instal·lacions. Esperonat també per la pressió de grups municipals com ERC, l’executiu va decidir explorar en paral·lel opcions alternatives que permetessin blindar l’equipament, com podria ser la seva expropiació. Aquestes gestions són les que han culminat en l’inici d’expedient anunciat aquest dimecres i que tindrà lloc de manera imminent.

Un tràmit essencial per a l’expropiació

“Ha costat moltíssim arribar fins aquí, però avui podem anunciar que després de molta reclamació i molta lluita finalment s’ha trobat la via administrativa per garantir que l’Antic Teatre continuarà”, ha assegurat Colau en la roda de premsa d’aquest migdia. Les paraules de l’alcaldessa barcelonina han anat acompanyades d’un aplaudiment eixordador per part de les desenes persones que omplien la sala de teatre de les instal·lacions aquest dimecres. La batllessa ha detallat que el tràmit de reconèixer oficialment l’Antic Teatre com un dels equipaments culturals de la ciutat és un pas essencial per poder procedir en cas que fos “necessari” a l’expropiació de l’espai. Tanmateix, Colau ha apuntat que el consistori continuarà les converses amb la propietat per tal d’explorar un acord per a la renovació del lloguer sota unes condicions assumibles per als responsables de l’equipament.

La previsió, doncs, és que l’Antic Teatre passi a formar part de la xarxa de Cases de Cultura de Barcelona, un reconeixement que ja han rebut altres equipaments culturals com El Molino o Paral·lel 62.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa