Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriba el festival lumínic que converteix el Poblenou en un museu
  • CA

La 12a edició del festival que converteix el barri de Poblenou en un museu està a punt d’arribar. Es tracta del Festival Llum BCN i entre els pròxims 3 i 5 de febrer il·luminarà Barcelona a partir de diferents instal·lacions lumíniques i sonores. A part d’estar pensades perquè diferents façanes o edificis es converteixin en un espectacle per als ulls, les obres d’enguany no han pogut evitar parlar d’alguns dels problemes que més preocupen a la societat d’ara: la crisi energètica i el canvi climàtic.

Tal com ha informat l’ACN, aquest és el cas d”Another Moon’, de Kimchi and Chips, i ‘We Harvest Wind’, de Thijs Biersteker, que s’han creat a partir d’energies renovables, i d”Atmospheric Lighthouse’, que plasmarà l’atmosfera de Barcelona a la Torre Glòries. Tanmateix, també cal destacar la instal·lació de Chila Kumari Singh, que convertirà la façana de Can Framis en un espai de reflexió sobre la petjada ecològica. Ho farà amb una obra conformada per escultures de neó.

Pel que fa al teixit creatiu de la ciutat, és clau destacar que en el festival participaran quinze escoles d’art, disseny i arquitectura barcelonines. Les seves creacions s’instal·laran pels diferents espais del Festival Llum BCN. Tanmateix, hi participen les entitats que conformen La Traginera, com Colectic i Fundació Tot Raval, entre altres.

Una instal·lació va provocar molèsties el 2022

L’any 2021 el festival va estar marcat per la pandèmia, que va obligar a celebrar-lo el novembre. L’any passat es va poder gaudir amb normalitat de l’esdeveniment. Una de les obres, però, titulada ‘Espectre’, va provocar queixes de veïns als quals els molestava el soroll i la claror que generava. Tal com va informar betevé, les molèsties també van afectar una veïna de la zona que patia epilèpsia. Tot això va fer que la instal·lació es tanqués abans d’hora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa