Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum, imatge i so es fonen en l’onzena edició del Llum Barcelona
  • CA

El cap de setmana del 4 al 6 de febrer arriba la 11a edició del festival Llum BCN, un esdeveniment on llum, imatge i so es fonen per oferir a l’espectador un espectacle immersiu. Com és tradició, es transformaran els carrers del Poblenou en un “museu a l’aire lliure amb les últimes propostes que marcaran les futures tendències en el món de l’art, el disseny, la il·luminació artística i la participació ciutadana”, explica l’Ajuntament, a través d’un comunicat.

El festival, “situat a l’alçada de les grans cites mundials al voltant de les arts llumíniques com Eindhoven, Praga i Lió”, torna després del parèntesi del 2021, quan es va fer de forma excepcional al novembre, en motiu de la pandèmia del coronavirus.

Llum Barcelona compta amb la participació de grans artistes internacionals com Trevor Paglen, Ulf Langheinrich o Tundra, entre d’altres. Tots ells són artistes que confluiran amb els locals Antoni Miralda, que és l’artista convidat d’aquesta edició, a més de cabosanroque, Toni Arola, Mariona Benedito + Cube bz. o Jordi Canudas. També hi participaran els estudiants de 16 escoles d’art, disseny i il·luminació de la ciutat, en el que s’ha convertit en “un dels trets distintius del festival”, explica el consistori.

Representació de l'obra 'Limbo', de Toni Arola / Institut de Cultura de Barcelona
Representació de l’obra ‘Limbo’, de Toni Arola / Institut de Cultura de Barcelona

“Llum BCN és més que un espectacle efímer, es tracta d’un gran laboratori del paisatge nocturn on es troben diverses disciplines artístiques en una oportunitat de desafiar les visions preconcebudes del que pot ser l’espai urbà i crear nous models de participació i convivència”, diu l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub). D’aquesta manera, el festival “es converteix en un pol d’atracció de talent artístic amb les propostes més trencadores. A la vegada, esdevé també un punt de trobada i intercanvi entre professionals de les arts lumíniques i digitals”, afegeix l’Icub.

A més, per primer cop una obra del festival es podrà visitar durant tot el mes de febrer al Museu del Disseny. L’obra Data Heartbreak, de Domestic Data Streamers i en coproducció DHUB-LlumBcn estarà instal·lada a la sala A del DHUB. Per prevenció sanitària hi haurà control d’aforament als espais perimetrats, mentre que als espais tancats l’ocupació es limitarà al 70% tal i com preveuen les recomanacions del departamentde Salut de la Generalitat.

Obra de Juan Ramírez al festival Llum Barcelona / Institut de Cultura de Barcelona
Obra de Juan Ramírez al festival Llum Barcelona / Institut de Cultura de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa