Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apaguen abans d’hora una instal·lació del Llum BCN per molèsties als veïns
  • CA

Una de les obres d’art instal·lades al carrer pel festival Llum BCN ha causat polèmica aquest cap de setmana, fins al punt que ha hagut de ser apagada abans d’hora. La peça, titulada Espectre, ha despertat queixes entre el veïnat del Poblenou, on està ubicada. Ha generat incomoditats per soroll i també per la claror que s’escolava als pisos.

Les molèsties han afectat també a una veïna de la zona que pateix epil·lèpia, ha informat betevé. L’organització del festival, que depèn de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), va oferir a la veïna allotjar-la en un aparthotel durant aquest cap de setmana, quan s’ha celebrat la mostra d’arts lumíniques al carrer.

Precisament, les indicacions d’Espectre -una obra de l’arquitecta Mariona Benedito i el grup Cube.bz- adverteixen que està contraindicada a persones que pateixin epil·lèpsia i sensibilitat visual. El fet ha indignat a veïns de la zona, que s’han declarat estupefactes perquè l’organització del festival programat per l’Ajuntament no consultés al veïnat abans del muntatge de la instal·lació al carrer Castella. Les crítiques ja han obligat al llarg del cap de setmana que es rebaixés la potència de llum i so de la peça.

Espectre és un cub lluminós que evoca “una antiga central transformadora d’energia elèctrica que alimentava fàbriques i tallers del Poblenou industrial”, explica l’ICUB, que el defineix de “poema visual” i “metàfora d’un passat prou recent”. L’obra vol interpel·lar “la memòria del que ja no hi és”, afegeix.

El festival Llum BCN ha tancat aquest diumenge la seva onzena edició. El certamen cultural aplegava 13 obres que s’exhibien al carrer a diferents punts de Barcelona, dissenyades per artistes i que també recullen el treball d’estudiants de 16 eacoles de la ciutat. L’ICUB ha estimat que uns 100.000 espectadors han contemplat les instal·lacions d’enguany al llarg de tres dies. El jurat del Llum BCN ha premiat ex aequo les instal·lacions A Nature, d’Elisava, i Hogar, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

Més notícies
Uns operaris retiren l'escut d'armes del rei Joan Carles I de la plaça del Cinc d'Oros, l'abril de 2021 / Mariona Gil
Encallat el canvi de nom de cinc carrers borbònics a Barcelona
Notícia: Encallat el canvi de nom de cinc carrers borbònics a Barcelona
Comparteix
El govern d'Ada Colau només ha tret tres dels 12 noms vinculats als Borbons que es va comprometre a revisar el 2015
Bus d'hidrogen circulant en proves a Barcelona / TMB
Comença a circular en proves el primer autobús d’hidrogen de Barcelona
Notícia: Comença a circular en proves el primer autobús d’hidrogen de Barcelona
Comparteix
És el primer model de zero emissions dels 46 que TMB vol incorporar d'aquí a 2025

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa