Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són les obres del Museu del Prado que es guarden a la UB

Entre els anys 1877 i el 1882 van arribar 56 obres del Museu del Prado de Madrid per decorar el nou edifici de la Universitat de Barcelona. La UB encara conserva molts d’aquests quadres i, de fet, ara publica un llibre amb la història de tots ells. Segons la universitat, els autors del llibre destaquen per noves interpretacions de les obres.

Entre les obres més importants que regenta la UB, destaquen algunes relacionades amb mites i faules, com ara l’Arribada d’Hermínia a la cabana dels pastors i La Farga de Vulcà; relacionades amb la religió, com Crist a la pedra freda i El Bany de Betsabé; gèneres realistes, com l’Arrencaqueixals i l’Home amb una mona i fruites; o d’història, per exemple Els ferits d’Àfrica i Doña María Pacheco de Padilla després de Villar.

La UB, centre de totes les mirades durant el darrer mes

La Universitat de Barcelona ha estat d’actualitat aquests darrers dies per la revolta d’uns estudiants que reclamen que la institució acadèmica lideri la revolució contra els combustibles fòssils. Finalment, la UB ha anunciat, en un comunicat, que crearà una Comissió Assessora que tindrà l’encàrrec de crear una assignatura obligatòria i interdisciplinària que reflexioni sobre com pal·liar i erradicar les causes i conseqüències de l’emergència climàtica.

A més, durant les darreres setmanes aquesta mateixa universitat ha presentat els actes del seu 125è aniversari. Una de les novetats és l’obertura del primer gran campanar civil que va tenir Barcelona. La universitat i l’administració han gastat 210.000 euros per reparar la Torre del Rellotge, que ara es pot visitar. La torre es característica per ser l’encarregada de controlar els horaris de la univeristat anys enrere i pel seu rellotge, un dels primers que va ser visible des de diferents punts de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa