Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aposta per la cuina saludable i protectora dels ecosistemes al Zoo de Barcelona
  • CA

El Zoo de Barcelona ha iniciat el seu pla de restauració saludable incidint en una alimentació sostenible i de proximitat. D’aquesta forma, es vol potenciar el coneixement i la sensibilització de la conservació dels ecosistemes, en especial el del Mediterrani. Aquest divendres s’ha posat en marxa amb l’obertura d’un nou restaurant: la Dama, amb una inversió de 917.847 euros.

El consistori ha explicat que es convertirà en una “eina cabdal” per millorar i ampliar l’experiència dels visitants. El pla s’anirà implementant a la resta de centres durant els pròxims mesos. A banda, el departament de sostenibilitat del Zoo està treballant en una diagnosi de l’excedent alimentari que es generi als centres de restauració del parc, amb la intenció d’aplicar accions de prevenció i d’aprofitament aquest mateix any.

El pla de restauració s’emmarca dins del nou model de Zoo, aprovat el maig del 2019. Es basa en una oferta gastronòmica que fomenti l’equilibri i la salut com a criteris alimentaris, així com la disminució de la proteïna alimentària. La base de l’oferta gastronòmica són els aliments de temporada, els productes de proximitat, els bio i els ecològics, amb alternatives per a les intoleràncies alimentàries i les diferents sensibilitats, com el vegetarianisme i el veganisme.

La inauguració del restaurant la Dama se suma a les accions de Barcelona en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, que ha recaigut sobre la ciutat durant aquest 2021. En aquesta línia, s’incorporarà a la carta el Menú de les Estacions, una de les iniciatives de la plataforma de la capitalitat, introduint algunes de les receptes proposades i elaborant-les amb productes de temporada.

Més notícies
Un dels ferrerets que s'han reproduït al Zoo de Barcelona / ACN
El Zoo de Barcelona reintrodueix 57 exemplars d’una espècie en extinció a Mallorca
Notícia: El Zoo de Barcelona reintrodueix 57 exemplars d’una espècie en extinció a Mallorca
Comparteix
Es tracta del ferreret, un amfibi endèmic de la serra de Tramuntana que el zoològic recupera des de 1993
Excavació arqueològica dins dels vestigis d'una de les llars del segle XVIII al Born Centre Cultural / Jordi Play
A la recerca dels orígens de Barcelona sota les ruïnes de la derrota de 1714
Notícia: A la recerca dels orígens de Barcelona sota les ruïnes de la derrota de 1714
Comparteix
A les restes del Born, descobertes fa 20 anys, continuen emergint troballes de segles abans del setge borbònic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa