Alta tensió a ‘Joc de cartes’ per triar els millors entrepans de Barcelona

Alt voltatge al Joc de cartes d’aquest dimecres a TV3, que tornava a Barcelona per escollir el millor local d’entrepans de la ciutat.

Els quatre establiments barcelonins que competien per la victòria al programa de Marc Ribas van ser Cal Màrius 449 (Mallorca, 449), Narciso (Princesa, 9), Sants es crema (Comtes de Bell-lloc, 118) i La Menuda by Solà (Provença, 318). En realitat, l’habitual disputa a quatre del popular concurs televisiu de restaurants no va arribar a existir com a tal i tot va derivar ràpid en un duel reduït a dos contrincants: el Sants es crema versus La Menuda by Solà, els dos que van demostrar una cuina més acurada, a força distància dels altres dos aspirants. Tant sols una dècima de diferència va decantar el triomf a favor del bar de Sants, amb una puntuació de 7,4 punts.

La carta dels Sants es crema està farcida d’entrepans a la graella. De quedar-se’n amb un, el propietari i cuiner del local, Jordi Barnús, tria el de papada de porc. “Són l’hòstia”, va deixar anar, rotund, el Jordi, que va explicar que ha voltat pel món abans de tornar a Barcelona per posar-se al capdavant del negoci: ha treballat a Itàlia, a Indonèsia i, fins i tot, a la cort de la família reial jordana.

A La Menuda by Solà (7,3 punts al Joc de cartes) es defineixen de vermuteria gastronòmica i ofereixen entrepans gurmet. Les recomanacions de la casa? El de calamars, la Lonja, el de boquerons amb plancton i el de peuets, segons la seva copropietària, Pilar Rodríguez.

Jordi Barnús, cuiner i propietari del restaurant Sants es crema / TV3
Jordi Barnús, cuiner i propietari del restaurant Sants es crema / TV3

Abans de resoldre’s la pugna, però, van saltar espurnes entre el Jordi i la Pilar. Tots dos van jugar-se la victòria professant-se una indissimulada tírria mútua. “És el tipus de gent que detesto. L’hosteleria no va de gent així”, va etzibar el Jordi sobre la Pilar, a qui va descriure com “la típica clienta” que no li agrada en el seu bar. La Pilar tampoc no es va quedar curta catalogant el seu rival, a qui li va retreure que anés de “sobrat”. A més, va sotmetre el menjador del restaurant de Sants a una inspecció de neteja entre exhaustiva i grotesca, ficant la mà arreu per trobar un bri de pols i revisant els gots a contrallum.

“Mai tindria les copes així en el meu restaurant. I no només són les copes. Són els racons, les rajoles… És un negoci de cara a públic, ho has de mantenir, és higiene”, va exclamar. La Pilar va ser conseqüent després d’avisar que era obsessiva amb la neteja: va suspendre tots els adversaris en aquest capítol. En poc polit, però, va excel·lir el Cal Màrius 449, que va suspendre amb una nota global de 4,1 punts. Potser resultava massa corrent i greixós en comparació amb les sofisticacions dels altres: els tres adversaris el van qualificar com a brut i un punt desastrós.

El quart competidor, el Narciso (6,1 punts), el duu la italiana Federica Griffoni i està especialitzat en embotits exportats del país transalpí. El local, petitíssim, semblava bufó, però li va anar en contra no disposar de cuina. A més, els rivals van sortir un pèl decepcionats, a l’esperar-ne una mica més.

Comentaris

  a la menuda no m'hi veuran Desembre 23, 2021 | 10:46
  La Pilar és un perill públic per la restauració, una prepotent i un a irrespectuosa pels companys de professió, i molt provablement ella de coneixements és un zero, de tanta neteja que demana, ella és molt bruta com a persona. Tot el contrari de la Federica, una noia noble tan en el seu propi treball, les seves possibilitats i capacitats. De Cal Marius, crec que les pintures de la paret, reflexen el poti poti de la cuina, molta voluntat i ganes, però una decepció. El Jordi de Sants és crema, un crack amb la cuina i un bon tracte amb els rivals, tret de la pilar, que aquella al final rep el que es mereix
  Santiago Desembre 23, 2021 | 15:40
  Me encanta el programa hay concursantes muy buenos y nobles.¡que gane el mejor!. Pero ya e visto dos programas que hay algún concursante que tira bajo por su interés. Son restaurantes que no visitaré nunca. Ya e ido a más de uno y me han gustado mucho. Suerte con el programa y adelante
  madman Desembre 23, 2021 | 15:56
  2 cops al sants: el primer esperant 45 min per 2 entrepans, el segon hi havia més fum que a una xemeneia i 30 minuts tot i ser els primers en arrivar
  Angi Desembre 23, 2021 | 21:27
  La Pilar una mal educada i prepotent per res del món anirà al seu bareto 🤬
  Angela Desembre 23, 2021 | 21:29
  La Pilar és una mal educada i prepotent 👎 no aniré mai al seu bareto .

Nou comentari

Més notícies
Daniel Jordà a Panes Creativos AJUNTAMENT DE BARCELONA

El millor panettone de l’Estat és de Trinitat Vella

Daniel Jordà, de Panes Creativos, ha aconseguit el premi al millor 'Panettone d'Espanya' 2021
El xef Jordi Cruz rep la segona estrella Michelin per al seu restaurant Angle / ACN - Laura Busquets

Jordi Cruz revalida l’estrella amb el restaurant traslladat a Barcelona

L'Atempo, amb el reconeixement Michelin, ha tingut tres vides, després d'uns inicis a Barcelona, una segona etapa a Sant Julià de Ramis i un retorn a la capital catalana