En un forn de Nou Barris, a prop de Fabra i Puig, es fa el millor panettone de tot l’Estat, segons ha determinat un jurat expert en reposteria. Es tracta d’aquesta mena de pa dolç que elabora Daniel Jordà i el seu equip de Panes Creativos al barri de Trinitat Vella (plaça del Garrigó, 5).

El guardó va arribar el mes de maig, però és ara quan aquest producte viu la seva època daurada i quan val més la pena tastar-lo i portar-lo a casa dels familiars o amics. El jurat va destacar que el panettone barceloní “conserva més humitat a dins i és el que està més flonjo. També té molt d’alveol, els forats interiors que té. És un panettone molt airejat i, tot plegat, el fa molt saborós i reconeixible”. No teniu ganes de provar-lo ja?

Fa 15 anys que en Daniel que fa panettone, és a dir, que ell ja hi treballava quan el sector encara no tenia gaire tradició per aquesta mena de reposteria d’origen italià.

I per als que sou més agosarats a la cuina, podeu intentar fer el panettone de Jordà. Es pot repassar el detall de la seva proposta al llibre Bolleria de massa mare i panettone, del francès Thomas Teffri-Chambelland. Ara bé, aquest expert en reposteria de la nostra ciutat té una advertència. “Fer un panettone a casa és una bogeria. En un obrador ja és difícil i encara més a casa i sense pràctica. Sempre dic que és la Capella Sixtina dels forners”.

En una entrevista que li va fer l’Ajuntament de Barcelona en el moment de rebre el guardó, Daniel Jordà explicava que cal molta paciència i temps per fer aquest dolç tan preuat: “Com a mínim li has de dedicar 48 hores i l’elaboració pot arribar a durar tres dies. Quan t’hi poses has de seguir el procés fil per randa i, fins i tot així, de vegades no surt bé i has de tornar a començar. No és com fer croissants, que en sis o vuit hores els tens. Aquest procés inclou tres refrescos de quatre hores, has de tenir una massa mare, que ja és difícil, en condicions… Tens una primera empastada que dura entre 12 i 16 hores i una segona de vuit hores més. I has d’estar pendent contínuament perquè el panettone no espera. No el pots posar en fred i ja t’hi posaràs, has de seguir amb l’elaboració. És un producte que no pots fer sol, necessites un equip”.

Comentaris

    Anònim Desembre 18, 2021 | 17:01
    Barri de Vilapicina. No Trinitat Vella
      Andreu Desembre 18, 2021 | 22:05
      Nou Barris.
    Andreu Desembre 18, 2021 | 22:04
    Plaça garrigo està a Nou Barris si us plau, ni trinitat vella ni vilapiscina.
    Meritxell Desembre 22, 2021 | 21:39
    El seu forn de tota la vida és a la Trinitat Vella, i hi treballen els seus germans.

Nou comentari