Alguns cinemes de Barcelona comencen a aixecar la persiana de nou

El TSJC va autoritzar aquest dimecres la reobertura cautelar de les sales

Alguns dels cinemes de Barcelona han començat a aixecar la persiana aquest dijous després de gairebé dues setmanes d’aturada, després que el Govern decretés novament el seu tancament el 17 de juliol. Dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va autoritzar-ne l’obertura cautelarment en resposta a un recurs del Gremi de Cinemes de Catalunya contra la decisió del Govern.

Amb aquest permís, les primeres sales ja han reobert amb atractius com ‘Padre no hay más que uno 2’, la comèdia de Santiago Segura que ha avançat la seva estrena a aquest dijous. Fins i tot algun cinema va reobrir ahir mateix a la tarda. Altres, en canvi, han decidit no tornar ja fins al setembre, cas dels Cinemes Girona, els del Grup Balañá, els Texas o el Boliche. Els cinemes Yelmo han anunciat a través de Twitter que obren ja aquest dijous dues sales, Icària i Comèdia. No s’han esperat tampoc cinemes com el Phenomena, alguns Cinesa i els Cinemes Verdi. Alguns no obriran fins divendres. Altres ja ho han deixat estar fins al setembre davant la incertesa que genera la situació.

“Estava fent un cafè després de la feina i he vist a la cartellera una peli que volia veure abans que tanquéssim els cinemes”, ha dit Victor Costenco, un dels primers espectadors a la sessió de les quatre dels Cinemes Verdi del barri de Gràcia de Barcelona. Considera que els cinemes són un lloc “bastant segur”, on es pot controlar “molt la transmissió del coronavirus”.

Una altra espectadora, Maria Teresa Almirall, “tenia molt clar que quan obrissin els cinemes vindria”. “Ho he trobat molt a faltar. Em costa entendre com han obert els nostres bars i restaurants i han deixat els cinemes i teatres tancats”, opina.

Nova regulació

Mentre que la decisió del TSJC ha permès reobrir ja els cinemes, el Gremi de Cinemes es manté a l’espera d’una “solució negociada” amb el Departament de Cultura que doni “seguretat jurídica” a l’activitat cultural. El Departament de Salut ha dit aquest mateix dijous que preveu permetre l’obertura de cinemes, teatres i centres esportius a Barcelona i l’àrea metropolitana abans de dissabte. Segons ha explicat la consellera Alba Vergés, dimecres ja es va proposar al Procicat una nova resolució que “relaxa” algunes mesures vigents perquè les restriccions actuals han permès “baixar una mica la tensió”.

Els cinemes han denunciat la falta de resposta del Procicat dues setmanes després de presentar la documentació necessària perquè estudiessin la seva reobertura. Per això van optar per la via legal, que els ha permès reobrir ja aquest dijous.

Més informació

Nou comentari