Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alguns cinemes de Barcelona comencen a aixecar la persiana de nou
  • CA

Alguns dels cinemes de Barcelona han començat a aixecar la persiana aquest dijous després de gairebé dues setmanes d’aturada, després que el Govern decretés novament el seu tancament el 17 de juliol. Dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va autoritzar-ne l’obertura cautelarment en resposta a un recurs del Gremi de Cinemes de Catalunya contra la decisió del Govern.

Amb aquest permís, les primeres sales ja han reobert amb atractius com ‘Padre no hay más que uno 2’, la comèdia de Santiago Segura que ha avançat la seva estrena a aquest dijous. Fins i tot algun cinema va reobrir ahir mateix a la tarda. Altres, en canvi, han decidit no tornar ja fins al setembre, cas dels Cinemes Girona, els del Grup Balañá, els Texas o el Boliche. Els cinemes Yelmo han anunciat a través de Twitter que obren ja aquest dijous dues sales, Icària i Comèdia. No s’han esperat tampoc cinemes com el Phenomena, alguns Cinesa i els Cinemes Verdi. Alguns no obriran fins divendres. Altres ja ho han deixat estar fins al setembre davant la incertesa que genera la situació.

“Estava fent un cafè després de la feina i he vist a la cartellera una peli que volia veure abans que tanquéssim els cinemes”, ha dit Victor Costenco, un dels primers espectadors a la sessió de les quatre dels Cinemes Verdi del barri de Gràcia de Barcelona. Considera que els cinemes són un lloc “bastant segur”, on es pot controlar “molt la transmissió del coronavirus”.

Una altra espectadora, Maria Teresa Almirall, “tenia molt clar que quan obrissin els cinemes vindria”. “Ho he trobat molt a faltar. Em costa entendre com han obert els nostres bars i restaurants i han deixat els cinemes i teatres tancats”, opina.

Nova regulació

Mentre que la decisió del TSJC ha permès reobrir ja els cinemes, el Gremi de Cinemes es manté a l’espera d’una “solució negociada” amb el Departament de Cultura que doni “seguretat jurídica” a l’activitat cultural. El Departament de Salut ha dit aquest mateix dijous que preveu permetre l’obertura de cinemes, teatres i centres esportius a Barcelona i l’àrea metropolitana abans de dissabte. Segons ha explicat la consellera Alba Vergés, dimecres ja es va proposar al Procicat una nova resolució que “relaxa” algunes mesures vigents perquè les restriccions actuals han permès “baixar una mica la tensió”.

Els cinemes han denunciat la falta de resposta del Procicat dues setmanes després de presentar la documentació necessària perquè estudiessin la seva reobertura. Per això van optar per la via legal, que els ha permès reobrir ja aquest dijous.

Més notícies
Un usuari a la sala de peses del Gimnàs Social Sant Pau, en imatge d'arxiu / D.C.
El TSJC contradiu el Govern i permet obrir els cinemes i gimnasos de Barcelona
Notícia: El TSJC contradiu el Govern i permet obrir els cinemes i gimnasos de Barcelona
Comparteix
Sí que avala el tancament de l'oci nocturn per combatre el rebrot
Imatge d'arxiu dels cinemes Bosque, a Gràcia / Gremi de Cinemes de Catalunya
Cinemes barcelonins demanen al TSJC que se suspengui el tancament forçós de les sales
Notícia: Cinemes barcelonins demanen al TSJC que se suspengui el tancament forçós de les sales
Comparteix
Les sales opten per la via judicial davant una suspensió de l'activitat que consideren "arbitrària i desproporcionada"
Cinemes Girona tanquen fins finals d'agost / Cinemes Girona
Els Cinemes Girona es rendeixen i tanquen fins a finals d’agost
Notícia: Els Cinemes Girona es rendeixen i tanquen fins a finals d’agost
Comparteix
Han explicat que la dinàmica de funcionament de les sales necessita "d'una certa continuïtat i aquesta es va veure trencada el 18 de juliol per la decisió del Govern"
Sala de projecció del cinema Zumzeig d'Hostafracs / Zumzeig
“El negoci no és sostenible”: els cinemes independents, contra les cordes
Notícia: “El negoci no és sostenible”: els cinemes independents, contra les cordes
Comparteix
"Els polítics tenen molt poca sensibilitat i prenen mesures sense saber de què parlen", es queixen arran de les noves restriccions que els han obligat a tornar a tancar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa