L’Ajuntament defensa la reserva prèvia: “Funciona amb normalitat”

El govern admet les complicacions del sistema, del qual es va arribar a prescindir sense avís a la cavalcada

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha defensat aquest matí el sistema de reserva prèvia per accedir als actes programats de la Mercè. En els dos primers dies de festa, han sorgit alguns dubtes sobre l’eficàcia del mètode, imposat per complir amb les recomanacions sanitàries per evitar aglomeracions que facin revifar la Covid-19: mentre que en alguns dels primers concerts es van veure cadires buides, aquest divendres es va acabar aixecant l’obligatorietat de mostrar entrada a la cavalcada del passeig de Gràcia, on va acudir un gran nombre de persones sense haver reservat l’assistència amb antel·lació, segons va informar el Consistori.

“Hi ha hagut moments més plens que d’altres”, ha admès Martí, que ha afegit que organitzar excepcionalment la Festa Major amb el condicionat de la cita prèvia “és complicat”. “Però el sistema era el previst i l’havíem entrenat en la passada Mercè. Funciona amb normalitat”, ha resolt el tinent d’alcalde dels comuns.

Més de 105.000 persones van participar en les activitats programades de la Mercè aquest divendres. La zona més concorreguda al llarg del dia va ser el passeig de Gràcia, que va albergar les diferents mostres i rues de cultural popular i tradicional. S’hi van passar prop de 60.000 persones, ha quantificat Martí, que ha afegit que el conjunt d’actes en horari diürn van atreure al voltant de 80.000 espectadors. El públic que es va atansar a la nit als concerts va sumar unes 25.000 persones. Tots els espais van registrar entre un 70% i un 80% de l’ocupació, restringida per complir amb les recomanacions sanitàries davant de la Covid-19.

Més informació

Nou comentari