”la Caixa” destina 6 milions al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia per la lluita contra el càncer

Des que, fa 10 anys, es va posar en marxa la UITM - ”la Caixa”, s’han inclòs 7.302 pacients en assajos clínics

La Caixa ha destinat 6 milions d’euros al Vall Hebron Institut d’Oncologia per intensificar la lluita contra el càncer. El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé i el director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), Josep Tabernero, han signat un acord que reafirma el compromís comú d’ambdues entitats amb la lluita contra el càncer.

”la Caixa” destina, així, 6 milions d’euros entre 2020 i 2023 per la recerca pionera de nous tractaments personalitzats, al desenvolupament de nous fàrmacs i per l’impuls d’assajos clínics en el marc de la Unitat d’Investigació en Teràpia Molecular del Càncer (UITM) – ”la Caixa”. Des que, fa 10 anys, es va posar en marxa la UITM – ”la Caixa”, s’han inclòs 7.302 pacients en assajos clínics i l’Agència Americana del Medicament (FDA) ha aprovat l’ús de 30 fàrmacs desenvolupats en aquesta unitat.

Segons la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), s’estima que un de cada dos homes i una de cada tres dones a Espanya tindrà un càncer al llarg de la seva vida. Es preveu que, l’any 2040, la incidència del càncer augmenti el 60%.

“Projectes amb aquesta profunditat i aquest impacte reafirmen el nostre compromís amb la lluita contra les malalties més greus i, per extensió, amb la societat. La UITM – ”la Caixa” ha dut a terme una tasca encomiable en l’última dècada i s’ha convertit en un centre pioner a Europa. Avui refermem el nostre suport a la unitat perquè estem convençuts que, com fins ara, els seus èxits tindran una repercussió directa en moltes persones amb malalties oncològiques i, per tant, en la lluita contra el càncer”, ha explicat Isidre Fainé.

Més informació

Nou comentari