Tres entitats de Barcelona reben el suport de “la Caixa” a projectes artístics d’inclusió social

El Basket Beat: Esport, Art i Acció Social, la Fundació Miró i l'Associació Sociocultural l'Altre Festival són les seleccionades

Un total de dinou projectes han sigut seleccionats en l’última convocatòria del programa Art for Change ”la Caixa”, que hi destina 400.000 euros aquest any. I entre les entitats que han obtingut l’ajut n’hi ha tres de la ciutat de Barcelona. Es tracta del Basket Beat: Esport, Art i Acció social, amb el projecte Arts Comunitàries i Escola; la Fundació Joan Miró, amb Ssssonoritatssss i  l’Associació Sociocultural l’Altre Festival, amb Gallos de Pelea, Cabo San Roque, Matissos i l’Altre Festival.

Aquesta convocatòria ofereix ajudes a projectes d’entitats culturals i d’artistes que promocionin activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de desenvolupament personal i inclusió social, per tal de fomentar el paper actiu dels col·lectius que hi participen i dels professionals del món de la cultura.

El president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, destaca: “La cultura i l’art és una forma de comprometre’ns amb el món i la societat. Des de l’any 2007, el programa Art for Change “la Caixa” ha estat i seguirà essent una via de comprensió i expressió de la realitat, que propicia espais per a la reflexió, el diàleg, la convivència i la transformació.”

A la convocatòria 2019 van presentar-se més 300 propostes d’artistes i entitats culturals de l’estat espanyol. De totes elles, han estat seleccionats 19 projectes que actuaran al llarg del 2020 a Madrid, Barcelona, Lleida, València, León, Cádiz, Ourense i Gipuzkoa. Hi participaran més de 2.000 persones: veïns de barris vulnerables, escolars, persones grans, migrants i persones refugiades, dones treballadores de la llar, dones que es troben a la presó, joves interns, persones amb Parkinson, Alzheimer i altres demències, persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb discapacitat visual i persones amb trastorn de l’espectre autista. En alguns dels projectes també participen familiars, professionals i personal dels centres on resideixen els col·lectius.

Els 19 projectes han estat escollits perquè compleixen amb els tres objectius del programa: el foment del desenvolupament personal del participant mitjançant la seva implicació en el procés creatiu; la cohesió i la inclusió social a partir de la creació d’espais neutrals de relació, intercanvi i convivència, i la regeneració social de caràcter comunitari a partir d’activitats que contribueixin al desenvolupament de barris o grups socials i al reforç de conceptes com identitat i autoconfiança.

Nou comentari