Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres entitats de Barcelona reben el suport de “la Caixa” a projectes artístics d’inclusió social

Un total de dinou projectes han sigut seleccionats en l’última convocatòria del programa Art for Change ”la Caixa”, que hi destina 400.000 euros aquest any. I entre les entitats que han obtingut l’ajut n’hi ha tres de la ciutat de Barcelona. Es tracta del Basket Beat: Esport, Art i Acció social, amb el projecte Arts Comunitàries i Escola; la Fundació Joan Miró, amb Ssssonoritatssss i  l’Associació Sociocultural l’Altre Festival, amb Gallos de Pelea, Cabo San Roque, Matissos i l’Altre Festival.

Aquesta convocatòria ofereix ajudes a projectes d’entitats culturals i d’artistes que promocionin activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de desenvolupament personal i inclusió social, per tal de fomentar el paper actiu dels col·lectius que hi participen i dels professionals del món de la cultura.

El president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, destaca: “La cultura i l’art és una forma de comprometre’ns amb el món i la societat. Des de l’any 2007, el programa Art for Change “la Caixa” ha estat i seguirà essent una via de comprensió i expressió de la realitat, que propicia espais per a la reflexió, el diàleg, la convivència i la transformació.”

A la convocatòria 2019 van presentar-se més 300 propostes d’artistes i entitats culturals de l’estat espanyol. De totes elles, han estat seleccionats 19 projectes que actuaran al llarg del 2020 a Madrid, Barcelona, Lleida, València, León, Cádiz, Ourense i Gipuzkoa. Hi participaran més de 2.000 persones: veïns de barris vulnerables, escolars, persones grans, migrants i persones refugiades, dones treballadores de la llar, dones que es troben a la presó, joves interns, persones amb Parkinson, Alzheimer i altres demències, persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb discapacitat visual i persones amb trastorn de l’espectre autista. En alguns dels projectes també participen familiars, professionals i personal dels centres on resideixen els col·lectius.

Els 19 projectes han estat escollits perquè compleixen amb els tres objectius del programa: el foment del desenvolupament personal del participant mitjançant la seva implicació en el procés creatiu; la cohesió i la inclusió social a partir de la creació d’espais neutrals de relació, intercanvi i convivència, i la regeneració social de caràcter comunitari a partir d’activitats que contribueixin al desenvolupament de barris o grups socials i al reforç de conceptes com identitat i autoconfiança.

Nou comentari

Comparteix