Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els visualitzadors de pisos turístics es mantindran fins a finals d’any
  • CA

Els 22 visualitzadors de pisos turístics de l’Ajuntament de Barcelona no cessaran el mes de maig, en acabar el mandat, sinó que se’ls allargarà el contracte temporal fins a finals d’any. És l’acord al que han arribat ERC i BComú i que han presentat avui la tinenta d’alcaldia Janet Sanz i el regidor republicà Jordi Coronas. “És un equip que ha donat un servei excel·lent a la ciutat als darrers anys i teníem el compromís d’enfortir-lo”, ha defensat Sanz. “La seva feina ha permès ordenar el cessament d’activitat de pràcticament 5.000 pisos turístics il·legals”, ha afegit. Coronas ha subratllat que els visualitzadors formaven part de l’acord dels dos partits per a l’aprovació del PEUAT i ha alabat la “feina magnífica” i “l’eficàcia” de l’equip de professionals. 

Després dels bons resultats aconseguits, el consistori vol internalitzar aquesta funció i que l’assumeixi el departament d’Inspecció municipal enlloc de prestar-se a través d’una subcontractació de l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals (BSM). Aquest canvi podria deixar sense feina als actuals visualitzadors, com ells mateixos han denunciat. Per “donar tranquil·litat” als afectats i després de mesos de “debat intens”, en paraules de Sanz, els tècnics municipals estan estudiant com incorporar a la futura contractació un factor corrector que prioritzi a les persones que presten el servei actualment. Amb la pròrroga acordada, el proper govern electe disposarà d’uns mesos de marge per decidir la continuïtat del servei i d’aquest personal.

ERC planteja que, a més de mantenir el servei, s’ampliï amb noves funcions d’inspecció per exemple de llicències de comerços “perquè no passin coses com l’obertura d’un club d’striptease per una llicència inactiva durant dos anys”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa