Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El turistes deixen només un de cada quatre euros que pagaven el 2019
  • CA

El turisme urbà a Barcelona factura actualment un 25% respecte als nivells de 2019, segons ha assegurat el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres. El sector espera incrementar aquest percentatge fins a un 70% el 2022, principalment per la recuperació del turisme de negocis. “Tenim una forta programació de fires i congressos a la ciutat”, ha manifestat Torres en la primera cimera mundial sobre el futur del turisme, que es celebra a Barcelona.

En qualsevol cas, el president de Turisme de Barcelona ha alertat dels principals reptes del sector a la ciutat, com l’allargament de les estades o la “disseminació” de la destinació. El turisme urbà ha estat un dels més afectats per la pandèmia. A Barcelona, aquest sector ha facturat un 5% dels nivells habituals en l’últim any i mig. Ara, ha recuperat pes, però continua amb un 40% dels hotels de la ciutat tancats.

Tot i això, Eduard Torres s’ha mostrat “moderadament optimista” de cara als pròxims mesos. “Octubre serà, de lluny, el millor mes d’aquest any, i novembre i desembre es presenten relativament bé, tot i que normalment són mesos on hi ha una certa estacionalitat a la baixa”, ha assegurat.

D’aquesta manera, Turisme de Barcelona preveu recuperar un 70% dels ingressos del sector del 2019 durant el pròxim any, bàsicament per la reactivació del sector de negocis. Generalment, aquest segment té un pes del 40% sobre el turisme de la ciutat, una xifra que ha caigut de manera dràstica durant la pandèmia. Així mateix, l’organisme ha assegurat que el turisme d’oci s’està recuperant “de manera important”, tot i la falta de turistes americans i asiàtics.

Més notícies
Imatge d'arxiu del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) / ACN
Un vianant en estat greu en un accident de trànsit a Barcelona
Notícia: Un vianant en estat greu en un accident de trànsit a Barcelona
Comparteix
El ferit, un home de 30 anys, ha estat traslladat pel Sistema d'Emergències Mèdiques a l'hospital
Carrer de Pelai amb Balmes, en una imatge d'arxiu
Una botiga del carrer de Pelai acabarà convertida en pisos de luxe
Notícia: Una botiga del carrer de Pelai acabarà convertida en pisos de luxe
Comparteix
La immobiliària de luxe Lux Habitat compra els locals que acollien una de les botigues de la cadena de moda Blanco

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Harrymadas a octubre 27, 2021 | 09:38
    Harrymadas octubre 27, 2021 | 09:38
    turismo cutre , masivo NO interesa, además la ciudad paga el agua, depuración aguas fecales, limpieza, sanidad, seguridad etc etc, ¿interesa a la ciudad el turismo cutre masivo ? , la respuesta es NO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa