Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona subvenciona empreses de turisme i oci afectades per la pandèmia
  • CA

El sector més tocat per la pandèmia ha estat el del turisme i l’oci. Amb les restriccions del a moblitat i les limitacions d’aforament, però sobretot, quan es va prooduir el tancament de fronteres internacionals i els confinaments locals i comarcals, l’activitat turística va caure en picat. També l’activitat d’oci, així com els restaurants, tancats durant molt de temps o amb grans limitacions.

Les ajudes vehiculades per les administracions no sempre han arribat a tothom ni han estat suficients. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ha planificat una partida d’un milió d’euros per intentar ajudar empreses del sector del turisme i l’oci de la ciutat que van mantenir l’activitat durant la pandèmia.

Un total de 284 empreses rebran entre 1.000 i 8.000 euros per cobrir part de les despeses derivades de seguir amb l’activitat. Les subvencions, detalla el consistori, ajuden al pagament del lloguer, subministraments, comunicacions, assegurances, material d’oficina, neteja o despeses derivades de la implementació de mesures de seguretat sanitària.

Per sectors, les ajudes aniran a parar del a següent manera: un 48% a hotels, un 15% a hostals, pensions, fondes o altres establiments turístics, un 23% a agències de viatge, un 8% a empreses d’espectacles i un 4% a serveis d’organització de congressos.

La major part dels negocis han rebut un import de 1.000 euros en ajuts i una cinquantena han cobrat 8.000 euros. També altres empreses han rebut entre 2.000 i 5.000 euros.

“Des dels inicis de la pandèmia, hem doblat els recursos totals destinats a impulsar polítiques de promoció i reactivació de la ciutat i gràcies a això hem pogut mobilitzar importants paquets de mesures amb subvencions, assessorament, formació o ajudes directes com aquestes, que dinamitzen l’economia i contribueixen a la creació d’ocupació”, ha dit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en un comunicat.

El 2021, el pressupost global articulat pel Centre municipal de Coordinació de la Resposta econòmica (CECORE) ha estat de 87 milions d’euros. D’aquesta dotació global, 45 milions d’euros s’han destinat a ajuts i subvencions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa