Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Restauradors i hotelers confien en un estiu amb xifres prepandèmia
  • CA

Després d’una Setmana Santa amb bones xifres de turisme a Barcelona, i amb polèmica inclosa entre hotelers i restauradors i l’Ajuntament, que considerava que la massificació a Ciutat Vella era “insuportable”, arriba el mes de juliol, el del turisme per excel·lència, amb bones sensacions per part del sector del turisme barceloní. De fet, restauradors i hotelers esperen ocupacions d’entre el 80% i el 90% aquest estiu respecte al 2019.

Primer estiu sense restriccions

Després d’anys d’aforaments limitats, confinaments, successives onades de covid-19 i mesures com les mascaretes, l’estiu de 2022 és vist com l’inici definitiu d’una nova etapa de bonança per a l’hostaleria i la restauració. Tal com apunten les previsions del sector, enguany hi haurà menys turistes asiàtics i russos, però s’ha recuperat amb molta força el turisme nacional, americà i europeu. A més, les previsions hoteleres coincideixen amb les del president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, qui assegura a l’ACN que les prespectives són “francament bones”. La patronal preveu que al juliol passin per Barcelona 1,5 milions de visitants, entorn dels 1,3 milions a l’agost, i 1,4 milions al setembre. Una molt bona notícia si es té en compte que el sector ha estat facturant entorn del 30% durants els dos anys de pandèmia.

I quin és el perfil del turista que arribarà a Barcelona? Segons Turisme de Barcelona, el turista nord-americà serà el principal (20%), i anirà seguit “indistintament” pel britànic (15%) i pel domèstic (15%). França, Itàlia i Alemanya es preveu que representin un 9% dels visitants cada un.

Els restaurants, també optimistes

El Gremi de Restauració de Barcelona afronta també amb optimisme i “bones perspectives” la temporada alta estiuenca. “Crec que arribarem a unes xifres del 80% en relació amb el 2019. És obvi que no estem recuperats del tot i que encara hi ha recorregut”, ha assenyalat el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, a l’ACN. I és que aquest sector va patir mesos de restriccions i tancaments que han provocat un descens notable dels ingressos i han abocat al tancament molts negocis.

Premi al turisme sostenible

Per altra banda, la capital catalana ha estat premiada aquest dimarts com una de les ciutats turístiques del món amb un turisme més sostenible. Ha rebut la certificació Biosphere Platinum, una distinció internacional que entrega la Biosphere Destination Community de l’Institut de Turisme Responsable (RTI). El guardó reconeix la voluntat de la ciutat i del seu consistori de promoure un turisme més sostenible, “respectuós i compromès amb l’entorn”. Barcelona és, de fet, la primera ciutat del món que rep aquest reconeixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa